Vanhat kuvat: Hurjia vaah­to­bi­lei­tä ja rentoja hip­hop­pa­rei­ta 2000-lu­vun poh­joi­ses­sa

Ulkoilu: Hie­ta­saa­ren hal­ko­au­to­maat­ti kerää kehuja ja puut käyvät kau­pak­si

Kir­jai­li­ja, ohjaaja Ilkka Ky­lä­vaa­ra on kuollut – ohjasi satoja oh­jel­mia ja kir­joit­ti kym­me­niä kirjoja

Kylävaara ohjasi satoja tv-ohjelmia ja työskenteli Ryhmäteatterin ohjaajana. Hänen tunnetuin kirjallinen teoksensa kertoo 1970-luvun taistolaisuudesta.


Ohjaaja, kirjailija Ilkka Kylävaara on kuollut. Kuva on otettu vuonna 2006.
Ohjaaja, kirjailija Ilkka Kylävaara on kuollut. Kuva on otettu vuonna 2006.
Kuva: Jari Tertti

Toimittaja, kirjailija, ohjaaja Ilkka Kylävaara on kuollut. Kylävaara oli kuollessaan 73-vuotias. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti, jolle Kylävaaran lähipiiri on vahvistanut uutisen.

Kylävaara muistetaan televisio-ohjelmien juontajana sekä ahkerana kirjojen kirjoittajana. Kylävaara julkaisi noin 35 kirjaa.

Tunnetuin teos oli vuonna 2004 ilmestynyt Taistolaisuuden musta kirja. Kirjassa hän valotti omakohtaisesti ja muiden kertomana 1970-luvun taistolaisuutta, johon hän sai kosketuksen teatterikorkeakoulussa.

– Kuppilassa käytiin joka helvetin lounastunti loputtomia keskusteluja, joissa minua jatkuvasti valistettiin siitä, miten maa makaa. Ihan parissa viikossa ihmiset kääntyivät siellä uskoon, hän sanoi Helsingin Sanomien syntymäpäivähaastattelussa vuonna 2006.

Kylävaara itse ei kuulunut mihinkään puolueeseen.

Kylävaara valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2002.

Televisio-ohjelmista hän on juontanut Ilettääkö ja Enkelten keittiö. Urallaan hän käsikirjoitti ja ohjasi noin 300 televisio-ohjelmaa. Lisäksi hän työskenteli ohjaajana Ryhmäteatterissa.

1980-luvulla Kylävaara toimi kiinteistösijoittajana. Hän velkaantui vaikeasti ja ajautui henkilökohtaiseen konkurssiin 1993.

Ilkka Kylävaara syntyi Helsingissä joulupäivänä 1946.