Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kiitos kiek­ko­san­ka­reil­lem­me!

Kiitos kiekkosankareille! MM-kulta maistui heille ja meille miljoonille otteluita seuranneille. On vaikea löytää joukolla ajallisesti aidompaa riemua, kun voittaa reilun, mutta kovan taistelun jälkeen kaikki vastustajat.

Ihanaa, ihanaa! Taas tavataan vuoden päästä, treenit jatkuvat. Ollaan jalat maassa, koska kukaan ei ole voittamaton. Muillakin on oma vuoronsa, jos kovemmin harjoittelevat – ja ovat onnekkaita, lahjakkaita.

"On vaikea löytää joukolla ajallisesti aidompaa riemua, kun voittaa reilun, mutta kovan taistelun jälkeen kaikki vastustajat."

On vain yksi voittamaton mestari, joka varoitti, ettei tule asettaa toista lihaa toisen edelle. Miksi? Koska olemme epätäydellisiä. Virheitä tekevät muutkin kuin assadit, putinit. Anteeksiantamatonta on vain sellainen, ettei tunnusta eikä korjaa.

Pysyvä, pinttynyt valehtelu, puolustelu, selittely kaikki muiden syyksi on huolestuttavaa. Ja sitä on ajassamme. Viisas ja hyvä kasvattaja, isä ja äiti, he tietävät, että jälkikasvu-sanakin tarkoittaa kokemusten kautta saatua jatkuvaa oppimista. Millaisiksi? Sellaisiksi kuin he itse ovat, ”aikuisiksi”. Hymyilyttääkö? Yritetään etsiä ja tulla aikuisiksi. Sitten vasta kaikki oikeasti tuuletetaan.

Tuomo Isokangas

Nokia

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.