Kia Rio vi­her­tää ke­vyt­hyb­ri­di­nä

Oulu
-
Kuva: Tommi Ruuskanen

Rion suosio Suomessa on vankka: autoa on myyty yli 15 000 kappaletta. Kian myynti Suomessa alkoi 16 vuotta sitten.

Forum24 koeajoi uudistuneen Rion, jonka voimalinja on kevythybridi. Se muodostuu litraisesta, turboahdetusta bensiinimoottorista, 48 voltin sähkömoottorista ja akusta sekä 7-vaihteisesta automaattivaihteistosta.

Ulkonäkö: Kialla on suunnittelu ja muotoilukeskus Saksassa. Ulkonäkö ja muodot ovat selkeästi eurooppalaiseen makuun. Ulkonäkö on myös saksalainen: tyylikkäitä pelkistettyjä muotoja ilman tarpeetonta hienostelua. Ainoastaan keulan ilmeessä on futuristisia piirteitä.

Ajettavuus: Rio noudattaa autoteollisuuden tyypillistä suuntausta. Perusajettavuus on kuin segmenttiä isommassa autossa. Kyyti on pehmeää, hiljaista. Autossa tulee tunne hyvin viimeistellystä tuotteesta, eikä ylimääräisiä ääniä kuulu. Ohjaustuntumasta ei löydy sijaa moitteille. Alusta on hyvin onnistunut Riolle.

Tilojen käytännöllisyys: B-segmentti kasvaa lähes jokaiseen uudistukseen sisätiloiltaan. Rio toimii pienen perheen autona. Kaksi aikuista ja pari lasta liikkuu mukavasti, jos tavaramäärä on kohtuullinen. Pientavaroille löytyy samanlaiset tilat kuin isommissa autoissa. Sisäilme on hieman arkinen, mutta kyseessä lienee kauppapoliittinen ratkaisu. Standardin kohottaminen vaatii seuraavaan kokoluokkaan eli C-segmenttiin siirtymistä. Tavaratilan koko on 325/1103 litraa.

Suorituskyky: Kian kevythybridissä sähkömoottori avustaa polttomoottoria kiihdytyksissä ja kerää jarrutusenergiaa talteen hidastettaessa. Sähkömoottori ei kuitenkaan liikuta autoa, ainoastaan avustaa polttomoottoria.

Lithium-ion Polymeeri-akku toimii 48 voltin jännitteellä. Kyseessä on pienjänniteakku. Voidaan puhua autotekniikassa viherpesusta, jolla saadaan hiilidioksiditasoa matalammaksi. Hyödytön järjestelmä ei ole. Sillä saadaan autolle erinomaisen käyttökelpoinen suorituskyky.

Turbomoottori ja avustava sähkö ovat mainio yhdistelmä. Koeajolla bensiiniä kului 6,0 litraa sadalle kilometrille. WLTP-kulutus on 5,5 litraa sadalle kilometrille.

Varustelutaso: Koeajetun EX-mallin varusteita: automaattinen ha↔ta↔jarrutusja↔rjestelma↔ jalankulkijan tunnistuksella, aktiivinen kaistavahti, kaistallapitoavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, 15” kevytmetallivanteet, 4,2” LCD-na↔yto↔lla↔ varustettu Supervision-mittaristo, peruutuskamera, pysa↔ko↔intitutka takana, 8”LCD-kosketusva↔rina↔ytto↔ keskikonsolissa (suomenkielinen), etuistuinten korkeudensäätö, ajotilan valinta Eco, Normal, Sport, la↔mmitetta↔va↔ ohjauspyo↔ra↔, tavaratilan kassikoukut, tavaratilan pohjan korkeussa↔a↔to↔.

Myynti Oulussa: Delta Oy ja Rinta-Joupin Autoliike Oy.

Kiitämme

+ Mainiosti toimivaa voimalinjaa.

+ Varusteita.

Moitimme

-Yliaktiivista moottorin sammuttelua start-stop tekniikalla.

Kia Rio 1,0 T-GDI Mild-Hybrid

Pituus 4 065 mm.

Akseliväli 2 580 mm.

Leveys 1 725 mm.

Korkeus 1 490 mm.

Moottori 998 cm³.

CO²-päästöt 126 g/km.

Teho 120 hv.

Vääntömomentti 200 Nm/2 000–3 500 r/min.

0-100 10,3 s.

Huippunopeus 190 km/h.

Kokonaismassa 1 680 kiloa.

Ajoneuvovero 126,29 euroa vuodessa.

Hinta alkaen 21 577 euroa.