Kevan Merja Ailus: En aio erota

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus ei aio erota tehtävästään, vaikka yhtiön hallituksen puheenjohtaja Laura Räty ei enää tuekaan häntä.

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus ei aio erota tehtävästään, vaikka yhtiön hallituksen puheenjohtaja Laura Räty ei enää tuekaan häntä. Ailus sanoi STT:lle, että hänellä on mahdollisuus jatkaa tehtävässään tästä huolimatta. Ailuksen mukaan yhtiön hallituksen kokous on perjantaina ja johtopäätösten aika on myöhemmin.

Ailus sanoo olevansa yllättynyt Rädyn kommenteista.

"Hallituksen tiedotustilaisuudessa todettiin, että tehdään rauhassa selvityksiä ja palataan joulukuussa asiaan. Mitään erityistä ei ole tässä tapahtunut. Tämä on hänen mielipiteensä."

"Tämän kokoisen laitoksen toiminta ei tietenkään saa tämmöisestä keskustelusta sillä tavalla häiriintyä. Keskustelu on aiheellista, ja sitä on hyvä käydä", Ailus totesi.

Ailus sanoo, että hän ja varatoimitusjohtaja ovat tehneet omat johtopäätöksensä luopumalla keskustelua herättäneistä asuntoeduista. "Nyt on tekemisen paikka, ja johtopäätösten aika on myöhemmin."

Eikö asemanne ala olla kestämätön?

"Totta kai pitkäaikainen keskustelu on varmaan raskasta kaikille. Meidän talo tekee erittäin hyvää tulosta, ja meillä on hyvä henki."

Räty: Luottamus on mennyt

Rädyn mukaan luottamuksen menettämiseen on vaikuttanut kokonaisuus eli viimeaikaiset tapahtumat ja hänen Ailuksen kanssa käymänsä keskustelut.

Räty korostaa kertovansa vain oman näkemyksensä. Ailus on julkisessa virkasuhteessa, ja hänen asemastaan päättävät lopullisesti Kevan hallitus ja valtuuskunta.

Seuraava Kevan hallituksen kokous on perjantaina, ja asiasta keskustellaan Rädyn mukaan tuolloin.

"Jos on tarvetta tehdä esityksiä valtuuskunnalle, niitä voidaan tuolloin tehdä", hän totesi.

Johtopäätöksiä on luvassa joka tapauksessa viimeistään joulun alla, jolloin hallituksen kokoukseen odotetaan kohdennetun tilin- ja sisäisen tarkastuksen tuloksia.

Räty ei osaa arvioida, kuinka todennäköisesti Ailus voi joutua lähtemään Kevasta. "Se jää nähtäväksi."