Kevan Hell­stén luopuu auto- ja asun­to­edus­taan

Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén luopuu auto- ja asuntoeduistaan.

Kevan varatoimitusjohtaja Tapani Hellstén luopuu auto- ja asuntoeduistaan. Hellstén sanoo STT:lle luopuvansa eduistaan julkisuudessa käydyn kohtuullisuuskeskustelun vuoksi.

Luopumista hän kuvaa henkilökohtaiseksi valinnaksi, eikä hänen tarkoituksenaan ole ottaa kantaa muiden nauttimiin etuuksiin.

Hellstén sanoo, että hän haluaa näin lopettaa keskustelun omalta osaltaan. Hän sanoo voivansa käydä töissä pääkaupunkiseudulla Hämeenlinnan-kodistaan. Itseään hän kuvaa tolkun ihmiseksi mutta muistuttaa, että kohtuullisuus on suhteellinen käsite.

Iltalehden mukaan Hellsténin työsuhdeautona on ollut yli 60 000 euron arvoinen Mercedes-Benz. Helsingin Sanomat kertoi aiemmin tässä kuussa, että Hellsténille on tarjottu Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen vanhaa työsuhdeasuntoa, mutta Hellstén on päättänyt muuttaa tässä kuussa valmistuvaan noin 400 000 euron arvoiseen ullakkohuoneistoon.

Ailuksen miljoona-asunnon kalliit remontit sekä mahdollinen hankintalain kierto autoedun käytössä ovat herättäneet vilkasta keskustelua Kevan johtajilleen myöntämistä eduista.