Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kevan hal­li­tus ko­kous­ta­nut il­ta­päi­väs­tä asti - Ailus eroa­mas­sa?

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus sanoo Helsingin Sanomille harkinneensa eroa tehtävästään.

Toimitusjohtaja Merja Ailuksen tilannetta käsittelevä Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksen kokous on jatkunut iltapäivästä saakka.

Kokoustilan ulkopuolella päivystävän STT:n toimittajan mukaan kokouksen kulusta ei ole tihkunut ulos mitään tietoa.

Etukäteen ennakoitiin, että kokous saattaa kestää pitkään. Kokous alkoi neljältä iltapäivällä. Kokouksessa käsitellään sitä, onko Ailuksella yhä edellytyksiä jatkaa Kevan johdossa.

Harkinnut eroa

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus sanoo Helsingin Sanomille harkinneensa eroa tehtävästään. Hänen mukaansa vaihtoehdosta on keskusteltu. Lehden mukaan Ailuksen vapaaehtoisesta lähtöpaketista on neuvoteltu vielä tänään.

Kevan hallitus on kokoontunut käsittelemään Ailuksen asemaa. Ailus sanoi menevänsä hallitukseen avoimin mielin katsomaan, millaista keskustelua siellä käydään.

Hallituksen puheenjohtaja Laura Räty on ilmoittanut, että aiemman esityslistan ulkopuolelta kokouksessa käsitellään toimitusjohtajan luottamukseen ja mahdollisiin toimenpiteisiin liittyvä asia.

Räty on aiemmin sanonut, ettei hän usko enää Ailuksen edellytyksiin johtaa Kevaa. Useimmat muista hallitusjäsenistä ovat vielä sanoneet haluavansa lisätietoa ennen kuin ratkaisevat kantansa.

Valtuuskunta päättää

Hallitus tekee ratkaisuja enemmistöpäätöksellä. Ailuksen mahdollisesta erottamisesta päättäisi Kevan ylin päätöksentekoelin, valtuuskunta.

Kevan johtajien edut nousivat esille, kun Helsingin Sanomat uutisoi Ailuksen työsuhdeasunnon kalliista remontista ja siitä, että autoedun käytössä oli mahdollisesti kierretty hankintalakia. Keskustelua on käyty myös johdon etujen kohtuullisuudesta.