Kevan Ailus: En ju­nail­lut au­toe­tua, asunto ei ole ”luk­sus­ta vaan hyvää laatua”

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus kiistää junailleensa itse autoetuaan, kuten julkisuudessa on väitetty.

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus kiistää junailleensa itse autoetuaan, kuten julkisuudessa on väitetty. Hänen työsuhdeasuntoonsa ei liioin Ailuksen mukaan ole tehty luksusremonttia, vaikka kalusteet ovat hyvälaatuisia.  Ailus kertoi asiasta parhaillaan pidettävässä Kevan tiedotustilaisuudessa.

Ailuksen työsuhdeautona on avomallinen BMW.

Hän myös huomautti, etteivät etuudet tule palkan päälle, vaan ne otetaan palkasta.

Kuntien eläkevakuutus Kevan hallitus aikoo selvittää johtonsa luontaisedut ja koko johtamisjärjestelmänsä. Kevan johto säilyy kuitenkin ennallaan lukuun ottamatta talousjohtaja Tom Kålaa, jonka tehtäväksi selvityksen tekeminen on annettu.

Toimitusjohtaja Merja Ailus jatkaa siis tehtävässään toistaiseksi normaalisti.

Kohtuullisuuden rajoilla

Hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok.) totesi, että johtopäätösten aika on, jos käy ilmi sellaista tahallisuutta, joka nyt ei ole tiedossa.

"Nyt ollaan rajoilla", Räty kommentoi johdon etujen kohtuullisuudesta. "Jatkossa on ehkä hyvä, että hallitus päättää, mikä on kohtuullista."

Kålan selvitys annetaan seuraavaan hallituksen kokoukseen, joka pidetään 18. joulukuuta.

Kevan hallitus piti tänä aamuna kriisikokouksen, jossa se pohti johtonsa työsuhde-etuja. Räty sanoi tiedotustilaisuudessa, etteivät prosessit ole kaikilta osin menneet sillä tavalla kuin hallitus olisi toivonut. Hallituksen kokouksessa toivottiin läpinäkyvyyttä ja kohtuullisuutta.

Lehtitietojen mukaan eläkerahoilla on muun muassa teetetty yli 250 000 euron remontti Ailuksen luksusasuntoon. Jo aiemmin julkisuudessa hämmästeltiin Ailuksen työsuhdeauton hankintakoukeroita.