Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Kaleva Live: Voi­mis­te­lu­päi­vät jat­ku­vat Ou­lu­hal­lis­sa

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Keva: Asun­to­eduis­ta sovittu huo­li­mat­to­mas­ti

Kuntien eläkevakuutus myöntää, että johtajien asuntokulujen määrittäminen on ollut hyvin sattumanvaraista.

Kuntien eläkevakuutus myöntää, että johtajien asuntokulujen määrittäminen on ollut hyvin sattumanvaraista.

Kevan valtiovarainministeriölle eilen antamasta selvityksestä käy ilmi, että johtajien työsuhdeasunnoista on sovittu välillä vain suullisesti. Sopimukset on tehty milloin toimitusjohtajan, milloin hallituksen puheenjohtajan kanssa eikä missään ole määritelty, millainen työsuhdeasunto saa olla.

Vastaisuudessa Keva aikoo olla enemmän yhteydessä verottajaan epäselvyyksien välttämiseksi. Myös johtaminen ja luontaisedut aiotaan selvittää.

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus ilmoitti eilen illalla eroavansa tehtävästään. Hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok.) sanoi, että syynä ei ollut julkinen keskustelu Ailuksen työsuhdeauton ja -asunnon kohtuullisuudesta vaan luottamuspula.

Ailus saa erokorvauksena 303 000 euroa, joka vastaa vuoden palkkaa etuineen. Työsuhdeasuntoaan hän saa käyttää toukokuun alkuun asti.

Kevan hallitus hyväksyi puheenjohtaja Rädyn mukaan eroamisen yksimielisesti.

Ailuksen työsuhde-edut nousivat esille, kun Helsingin Sanomat uutisoi Ailuksen työsuhdeasunnon kalliista remontista ja siitä, että autoedun käytössä olisi mahdollisesti kierretty hankintalakia.