Tilaajille

Kesytä sipuli suuhun so­pi­vak­si – näillä re­sep­teil­lä arkinen sipuli muuttuu lois­ta­vak­si li­suk­keek­si tai mauk­kaak­si pää­ruuak­si

Sipuli on kasviksistamme arkipäiväisin, mutta ehkäpä tärkein. Ilman sitä kastikkeet ja keitot menettävät sielunsa.

Sipuli on kasviksistamme arkipäiväisin, mutta ehkäpä tärkein. Ilman sitä kastikkeet ja keitot menettävät sielunsa. Paitsi mausteeksi, sipuli soveltuu myös monien pääruokien raaka-aineeksi. Kokeile esimerkiksi intialaisia friteerattuja sipuleita tai halloumilla ja karamellisoidulla sipulilla kruunattua pastaa.

Sipuli on monikäyttöinen lisuke ja sopii monen mielestä paikkaan kuin paikkaan sellaisenaan, raakanakin. Pienellä jatkojalostamisella sipulista löytyy kuitenkin aivan uusia puolia, eikä sen ärhäkkyys peitä muita makuja alleen.

Kotimaiset kasvikset ry:n perinteistä sipuliviikkoa vietetään 21.–27. tammikuuta. Sen kunniaksi voi pyöräyttää vaikka sipulipastan tai pehmittää sipulin lempeän makuiseksi salaattia varten.