Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Kes­tä­väs­tä toi­min­nas­ta tuli ta­lou­den is­ku­sa­na – edis­tyk­sel­li­set yri­tyk­set ja ym­pä­ris­tö­vä­ki ha­lua­vat nyt mo­lem­mat muuttaa maail­maa

Vanhastaan yritysten vastuullinen toiminta on eritelty taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristöstä kannettavaan vastuuseen.

Tuoreen Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n raportin mukaan sijoitusten puhtaaseen energiaan tulisi kolminkertaistua nykyisestä, jotta maailman nettopäästöt saadaan nollattua vuoteen 2050 mennessä.  Maailmanpankki ennustaa, että metallien kysyntä kasvaa nopeasti ilmastotavoitteiden mukana.

Eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen verkoston äskettäin julkaisemassa raportissa sanotaan, että sijoitukset uusiutuvaan energiaan näyttäytyvät kehitysmaissa samanlaisina saastuttavina tehtaina kuin muukin tuotanto. Vihreä siirtymä sähköautojen akkuihin, tuulivoimaloihin ja aurinkopaneeleihin on vain uudenlaista kolonialismia, köyhien maiden sortoa.

Uusiutuvaan energiaan satsataan myös Suomessa. Suomen hallituksella on akkumineraalistrategia, jossa tavoitellaan Suomelle johtavaa asemaa eurooppalaisena akkumineraalien tuottajana ja jatkojalostajana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.