Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ke­sä­kuun lu­ki­ja­ku­vas­sa komea Oulu kylpee au­rin­gon­las­kus­sa kes­ki­yöl­lä

Kesäkuun lukijakuvaksi valittiin oululaisen Jani Pönkön multikopterin avulla kuvaama panoraama Oulusta kesäkuisena yönä.

Kesäkuun lukijakuvan ottanut Jani Pönkkö kertoo, että puoliltaöin, sadepilvien väistyttyä kaupunkia valaisi varsin mallikas auringonlasku.
Kesäkuun lukijakuvan ottanut Jani Pönkkö kertoo, että puoliltaöin, sadepilvien väistyttyä kaupunkia valaisi varsin mallikas auringonlasku.
Kuva: Jani Pönkkö

Kesäkuun lukijakuvaksi valittiin oululaisen Jani Pönkön multikopterin avulla kuvaama panoraama Oulusta kesäkuisena yönä. Kaupunki levittäytyy kuvassa komeana keskiyön auringon painuessa horisonttiin.

Pönkkö laittoi kopterin ilmaan omalta kotipihaltaan, kun ukkossade oli väistynyt kesäisenä iltana.  Kopteri nousi juuri oikealla hetkellä, aurinko kultasi viime säteillään kaupunkia ja pilvirintama värjäytyi komeaksi.

Kuva on otettu 50 metristä, sen korkeammalla ei kopteria saa lennättää kaupungin keskusta-alueella.

Drone rakennettiin itse

Pönköllä on pitkä kokemus droneista, hän rakensi itse ensimmäisen jo vuonna 2012, ennen kuin kamerakoptereita oli myytävänäkään.

Tosin valokuvaukseen hän on keskittynyt vasta parin-kolmen vuoden ajan.

– Jos haluaa kuvata kopterin avulla, niin nykyisin se on tehty helpoksi.

Kopterin lennättäminen on yksinkertaisempaa, mutta itse valokuvaus ja oikean hetken löytäminen kuvan ottamiseen ovat aina haasteellisia.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.