Ke­säi­sen kor­kei­ta läm­pö­ti­lo­ja al­ku­vii­kol­la Oulun seu­dul­le­kin – sää kyl­me­nee vii­kon­lop­pu­na

Oulun seudulla alkuviikko alkaa hieman tuulisena ja pilvisenä. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli puhaltaa Perämeren suunnasta noin 6-7 metriä sekunnissa.

Lämpötilat nousevat varsin korkealle alkuviikosta. Silloin on vielä mahdollisuus nautiskella kesästä ja vaikkapa jäätelöstä.
Lämpötilat nousevat varsin korkealle alkuviikosta. Silloin on vielä mahdollisuus nautiskella kesästä ja vaikkapa jäätelöstä.
Kuva: Pentti Vuosaari

Oulun seudulla alkuviikko alkaa hieman tuulisena ja pilvisenä. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli puhaltaa Perämeren suunnasta noin 6-7 metriä sekunnissa. Lämpötila jää maanantaina seitsemäntoista asteen tienoille.

Tiistaina on odotettavissa aurinkoisempaa ja lämpimämpää säätä, kun ilmavirtaus kääntyy puhaltamaan etelästä. Pohjanlahti pitää tuulen meren päällä. Lämpötila nousee 23-24 asteen välille.

Keskiviikkona tuuli leviää ja kääntyy puhaltamaan lounaan suunnalta. Päivän odotetaan olevan puolipilvinen. Ilmamassa etelän suunnalta on kuitenkin lämmin, joten lämpötilat pysyvät tiistain lukemissa. Torstain sää on tiistain ja keskiviikon kaltainen lämpötilojen puolesta. Lounaistuuli puhaltaa kohtalaisesti.

Korkeapaine vetäytyy torstain aikana. Perjantain alku- ja keskipäivälle ennustetaan aurinkoa, mutta sateet länsirannikolla ovat mahdollisia. Joitakin sade- ja ukkoskuuroja voi esiintyä. Lämpötila kohoaa yli 20 asteeseen.

Perjantain ja lauantain välisen yön aikana kylmä rintama liikkuu Oulun yli tuoden sadetta ja ukkosta. Lauantai alkaa alkuviikkoa kylmempänä. Lämpötila jää viiteentoista asteeseen. Sää on epävakaa ja pilvinen. Sateet vetäytyvät sunnuntaina, jolloin saattaa olla aurinkoista. Lämpötilat ovat 20 asteen tuntumassa.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.