Mainos

Kesä on parasta aikaa keit­tiö­re­mon­tin tekoon – Char­mian palvelu ei tyssää su­ve­na­kaan, vaan unel­mien keit­tiöi­tä toi­mi­te­taan pai­kal­li­ses­ta va­ras­tos­ta koko kesän

Kesällä on aikaa ja energiaa keittiön remontointiin ja ruokaa on usein mahdollista laittaa myös pihalla. Kotimaisten Charmia-keittiöiden toimitukset eivät katkea kesälläkään, ja kesän halutuimpien asennusaikojen varaus käy nyt kuumimmillaan.

Aamiaistarvikkeet tarpeen tullen kätkeviä aamupalakaappeja kysellään nykyään paljon, kertoo Charmia Oulun myymäläpäällikkö Mikko Moilanen.
Aamiaistarvikkeet tarpeen tullen kätkeviä aamupalakaappeja kysellään nykyään paljon, kertoo Charmia Oulun myymäläpäällikkö Mikko Moilanen.

Kesä on suomalaisille harrastamisen, matkustamisen ja yhdessä tekemisen aikaa. Aikaa ja energiaa liikenisi myös remontoimiseen, mutta loma-Suomessahan on mahdotonta löytää tekijää tai suunnittelijaa esimerkiksi keittiöremontin toteutukseen. Kaikki tehtaatkin taitavat olla kesällä kiinni, eikö niin?

Charmia Oulun myymäläpäällikkö Mikko Moilanen tyrmää väitteen ja korjaa, että heidän keittiöremontoinnin ammattilaisensa eivät nuku kesälläkään. Hän pitääkin suvea ylivoimaisena ajankohtana remontin tekoon.

”Kesähän on parasta aikaa tehdä keittiöremontti. Päivänvaloa ja tarmoa riittää, ja vaikka keittiö on hetken pois käytöstä, on grillikaudella ruokaa usein mahdollista tehdä ulkonakin”, Moilanen listaa kesäajan etuja.

Kesäisin aikaa vietetään tyypillisesti paljon ulkoaktiviteettien parissa, joten remontista on myös helppo ottaa tarpeen tullen hieman etäisyyttä. Omat etunsa on myös kesälomamatkan ja keittiöremontin yhteensovittamisessa.

”Matkailu kuuluu monien kesään, joten tällöin on luonteva vaihtoehto jättää remontti ammattilaisten tehtäväksi ja lähteä itse siksi aikaa reissuun. Matkalta on mukava palata ihastelemaan uutta keittiötä”, Moilanen pohdiskelee.

Pienillä kekseliäillä yksityiskohdilla voi olla suuri arkea helpottava vaikutus, kuten tällä kulmamekanismilla.
Pienillä kekseliäillä yksityiskohdilla voi olla suuri arkea helpottava vaikutus, kuten tällä kulmamekanismilla.

Kesän halutuimmat asennusajat varataan nyt

Charmian joustava palvelu halki kesän on mahdollista suuren paikallisen varaston ansiosta. Runsas varasto keittiökalusteita ja niiden osia auttaa myös varautumaan mahdollisiin toimitusvaikeuksiin ja komponenttipulaan.

”Perusvarasto on kunnossa, ja jos jokin osa puuttuu, omalta Loimaan tehtaalta ja kotimaisilta yhteistyökumppaneilta saamme kyllä lisää”, Moilanen vakuuttaa.

Moilanen kuitenkin huomauttaa, että vaikka Charmia palvelee katkoksitta kesälläkin, varataan kesän parhaat asennusajat viimeistään toukokuussa, joten viivyttelyyn ei ole varaa. Samalla saa varmistettua senkin, että kesän remontin koittaessa kaikki tarpeelliset kalusteet ja komponentit ovat viimeistä piirtoa myöten saatavilla ja asennusta odottamassa.

Osaavat suunnittelijat tuntevat koti- ja mökkikeittiöiden salat

Nykyajan keittiötä leimaa käytännöllisyys ja säilytystilan sekä sen saavutettavuuden maksimointi, mistä takavuosiin nähden yleistynyt vetolaatikostojen hyödyntäminen on näkyvin esimerkki. Runsaasti laskutilaa tarjoileva keittiösaareke kuuluu niin ikään yhä useampien keittiöön, kuten myös muodikas aamupalakaappi.

Charmian keittiösuunnittelijat pysyttelevät tiiviisti alan pulssilla, jotta keittiöremonttia suunnitteleville saataisiin tarjottua käytännöllisimmät ja tarpeisiinsa sopivimmat keittiöratkaisut.

”Meillä seurataan trendejä ja tehdään alati tuotekehitystä. Parasta on se, että ketteränä toimijana saamme tuotteistettua uudet käytännölliset ja innovatiiviset ratkaisut nopeastikin”, Moilanen valaisee.

Yhteisen suunnitteluhetken tulokset ovat näytöltä heti nähtävillä.
Yhteisen suunnitteluhetken tulokset ovat näytöltä heti nähtävillä.

Oulun Charmiassa työskentelee peräti kuusi keittiösuunnitteluun erikoistunutta henkilöä, jotka ovat asiakkaiden käytettävissä myös kesällä: eli siinäkin tapauksessa, jos käynti kesämökillä muistutti mökkikeittiön remontoinnin tarpeesta. Mökkikeittiön remontoinnissa ammattimaisen suunnitteluavun rooli korostuu entisestään.

”Mökkikeittiöt ovat yleensä ahtaampia, eivätkä tilat ole samaan tapaan suunniteltu keittiökäyttöön kuin kotona. Siksi remontti voi vaatia enemmän ja huolellisempaa suunnittelua kuin kodin keittiö”, Moilanen selittää.

Hän kuitenkin vakuuttaa, että ammattisuunnittelija kykenee selviytymään haasteesta ja tarjoamaan suunnitelmat unelmien mökkikeittiöön annettujen mittojen ja toiveiden pohjalta.

Charmialla suunnitelmat ja keittiötä hahmottelevat mallikuvat saa nähtäväkseen nopeastikin – jopa puolituntisen suunnittelutapaamisen myötä. Mökkikeittiötä suurellisempien ja monimutkaisempienkin keittiökokonaisuuksien suunnitelmat valmistuvat nekin viimeistään kahdessa tunnissa.

Varaa tästä aika Charmian keittiösuunnittelijalle.

Charmia Oulu