Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus

Kenen jou­kois­sa seisot, Timo Soini?

Britannian EU-vastaisen itsenäisyyspuolueen Ukipin johtaja ja europarlamentaarikko Nigel Farage on aiheuttanut poliittisen sensaation kehumalla Venäjän presiden

Britannian EU-vastaisen itsenäisyyspuolueen Ukipin johtaja ja europarlamentaarikko Nigel Farage on aiheuttanut poliittisen sensaation kehumalla Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.

QG-lehdelle antamassaan haastattelussa Farage ihailee Putinin johtajan ominaisuuksia, jotka tulivat esille hänen tavassaan toimia Syyrian sisällissodan yhteydessä.

Venäjähän on tukemalla presidentti Bashar al-Assadia halvaannuttanut kansainvälisen yhteisön mahdollisuudet auttaa Syyrian sisällissodan lopettamisessa. Syyriassa on kuollut yli 100 000 ihmistä ja 2,5 miljoonaa on joutunut maanpakoon.

Samalla kun Farage kehuu Putinia, hän leimaa EU-maiden johtajat epädemokraattisiksi ja syyttää EU:ta sekä Syyrian että Ukrainan väkivaltaisuuksista.

Venäjä on toimillaan Ukrainassa ajanut maanosan pahimpaan vastakkainasetteluun vuosikymmeniin ja eristäytynyt muusta Euroopasta. Tällaisessa tilanteessa tuki Putinille tuntuu täysin järjen vastaiselta.

Politiikan laajalle kentälle mahtuu kaikenlaisia koohottajia. Toimiva demokratia yleensä kestää tällaiset. Faragen sanomisiin tulee kuitenkin suhtautua vakavasti, sillä hänen johtamansa puolueen ennustetaan saavan peräti neljänneksen brittien äänistä eurovaaleissa ja nousevan maan suurimmaksi ryhmäksi europarlamentissa.

Suomalaisittain Faragen lausunnot tekee mielenkiintoiseksi se, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää tätä ystävänään ja aatetoverinaan. Soini on pitänyt läheistä yhteyttä Farageen.

Mikäli perussuomalaiset haluaa olla varteenotettava poliittinen voima, tulee puolueen sanoutua pikaisesti irti brittiläisen veljespuolueensa puheenjohtajan sekoiluista.