Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kem­pe­le­läi­sen Lehto Groupin ra­ken­nus­työ­maal­la syttyi tu­li­pa­lo Hel­sin­gis­sä – liekit nou­si­vat 15 metrin kor­keu­teen

Pohjois-Helsingin Siltamäessä sijaitsevalla rakennustyömaalla syttyi tulipalo sunnuntai-iltana.

Pohjois-Helsingin Siltamäessä sijaitsevalla rakennustyömaalla syttyi tulipalo sunnuntai-iltana. Kempeleläisen Lehto Groupin työmaalla rakennetaan kahta asuinkerrostaloa, joissa on yhteensä noin 120 asuntoa.

Helsingin lehdon rakennustyömaatulipalo.
Helsingin lehdon rakennustyömaatulipalo.
Kuva: Jere Karjula

Tulipalossa tuhoutui täysin kerrostalojen yhteinen puinen piharakennus, jossa oli asunto-osakeyhtiöiden yhteisiä tiloja. Pelastuslaitos sai rajattua palon piharakennukseen.

Liekit nousivat päivystävän palomestarin Kimmo Suomisen mukaan noin 15 metrin korkeuteen. Paikalta nouseva savupatsas näkyi kauas. 

Rakennustyömaalla oli kaasupulloja, mikä sai palon leviämään nopeasti. Myös rakennusjätettä ja rakennusmateriaalia paloi poroksi, mutta palo saatiin eristettyä niin, ettei se enää levinnyt rakentamisvaiheessa oleviin kerrostaloihin.

Tulipaloon ei liity henkilövahinkoja.

– Työmaamme oli tyhjä palon syttyessä ja onneksi henkilövahingoilta säästyttiin. Työmaalla kulkureitit olivat siistit ja vapaat, mikä edesauttoi pelastushenkilökunnan paikalle pääsyä, kertoo Lehto Groupin kaupallinen johtaja Markus Myllymäki tiedotteessa.

Hälytys palosta Pläsinpellonkujalla tuli vähän kello 22:n jälkeen sunnuntaina.

Syttymissyystä ei ole tietoa.