vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kempele suun­nit­te­lee jät­ti­mäis­tä vir­kis­ty­sa­luet­ta: hu­vi­puis­to, lo­ma­ky­lä, su­kel­lus­kes­kus, golf-kent­tä

Kempeleen kunnalla on huikeat visiot aivan Oulun kaupungin rajalle Linnakallion louhosalueelle.

Kempeleen kunta on teettänyt Linnakallion alueen visioista näyttävän havainnekuvan, johon on sijoitettu runsaasti matkailu- ja virkistystoimintoja sekä työpaikka- ja asuntorakentamista.
Kempeleen kunta on teettänyt Linnakallion alueen visioista näyttävän havainnekuvan, johon on sijoitettu runsaasti matkailu- ja virkistystoimintoja sekä työpaikka- ja asuntorakentamista.
Kuva: Kempeleen kunta/3Dolli Oy

Kempeleen kunnalla on huikeat visiot aivan Oulun kaupungin rajalle Linnakallion louhosalueelle. Vuoden 2017 lopulla suljettava louhos muutetaan kalliojärveksi, jonka ympärille tehdään matkailu- ja virkistyskeskus.

Visio tähtää vuoteen 2025. Sitä vauhdittamaan on konsultilla teetetty alueesta havainnekuva, jossa mielikuvituksen on annettu lentää.

Louhosalueen visiossa ovat kalliojärven lisäksi hotelli, lomakylä, tapahtuma-areena, tanssilava, karavaanialue ja huvipuisto, joka voisi toteutuessaan lopettaa vaikka Oulussa käytävän Hietasaaren huvipuistojappasun.

– Golf-kentän sijoittamismahdollisuutta selvitetään. Meillä on aluevaraus golfille Vihikarissa yksityismaalle, mutta Linnakallion alueella löytyy laajasti kunnan maata, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi kertoo.

Kaavoituksessa syntyvään kalliojärveen on katsottu uimarantaa ainakin koilliskulmauksen.

– Perusaskeleet ovat uimaranta ja louhos. Ne tarjoavat mahdollisuuden sukelluskeskukselle, Lohi sanoo.

Linnakallion suunnittelu on käynnistetty kunnantalolla poliitikkojen ja viranhaltijoiden yhteistyöllä.