TOKION OLYMPIALAISET: Topi Rai­ta­nen on edennyt Tokion olym­pia­fi­naa­liin Janne Ukon­maan­ahon val­men­nuk­ses­sa

PÄÄKIRJOITUS: Hel­le­ke­sän huk­ku­mis­ti­las­to on ruma - su­ru­vies­te­jä on viety yli sata

KeKi:n pe­lin­joh­ta­ja vaih­tuu, pe­laa­jis­tos­sa muu­tok­sia

Pesään syöksyvä Heikki Savikoski kuuluu niiden KeKi-pelaajien joukkoon, jotka pääsivät seuran kanssa yhteisymmärrykseen palkkioiden leikkauksesta.
Pesään syöksyvä Heikki Savikoski kuuluu niiden KeKi-pelaajien joukkoon, jotka pääsivät seuran kanssa yhteisymmärrykseen palkkioiden leikkauksesta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen/Arkisto

Kempeleen Kiri kertoi tiistaina osallistuvansa heinäkuussa alkavaan pääsarjakauteen, mutta mukana oleva joukkue ei ole sama, jolla seura pelasi talvella halliotteluita.

Pelinjohtaja Jussi-Pekka Tanskanen ei johda joukkueen peliä tulevana kesänä. Viime syksynä seuraan tulleen Tanskasen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

– Pitkän ja vaikean pohdinnan jälkeen koen, että tässä poikkeustilanteessa terveysasioihin liittyen en pysty hoitamaan tehtäviäni pelinjohtajana ja valmentajana niin hyvin kuin ne haluaisin ja niin hyvin kuin ne pitäisi hoitaa, Tanskanen kertoo KeKi:n verkkosivuilla.

– Tämä on harmillista, että tiemme Tanskasen kanssa eroavat, mutta kunnioitamme päätöstä. Haluamme kiittää häntä erinomaisesta ja ammattimaisesta työstä joukkueemme hyväksi, manageri Sami Saloranta sanoo seuran verkkosivuilla.

Alkuperäisestä pelaajalistasta puuttuvat Marko Pelkonen, Aki Hanhela ja Misa Märsylä.

Vuosikausia Superpesiksen pelätyimpiin lyöjiin kuuluvan Pelkosen sekä Hanhelan pelaaminen ratkeaa toukokuun aikana. Viime kaudella Kuopiossa pelanneen Märsylän sopimus on purettu seuran kanssa yhteisymmärryksessä.

Kauteen lähtevä pelaajaryhmä on KeKi:n mukaan sitoutunut merkittävään ja kaikkia tasavertaisesti koskettavaan palkkioiden leikkaukseen.

KeKi:n valmennusryhmässä jatkavat Ilkka Hirvonen ja Jere Lehto. Seura aikoo tiedottaa uudesta pelinjohtajasta lähiaikoina.

Fakta

KeKi:n miehistö kaudella 2020

Jani Lassila, Onni Määttä, Markus Keski-Petäjä, Matti Korhonen, Lauri Vuollo, Aleksi Hautala, Eera-Matti Karppinen, Ossi Meriläinen, Juhani Ojala, Jussi Korhonen, Joona Suni, Tommi Koivisto, Jonne Luhtavaara, Heikki Savikoski, Pekka Hepokangas ja Valtteri Kleemola.