Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kau­pun­gin­hal­li­tus pani suitsia suun­ni­tel­lun kau­pun­ki­me­dian suuhun – Mun Oulun ei tar­vit­se olla riip­pu­ma­ton media, vaan kau­pun­ki­mark­ki­noin­ti saa näkyä si­säl­lös­sä

Oulun kaupunginhallitus antoi maanantaina eväitä viime viikolla julkistetulle Mun Oulu -verkkomedialle, jonka on määrä aloittaa ilmestyminen ensi vuoden ystävänpäivänä.

Oulun kaupunginhallitus keskusteli maanantaina kaupungin viestinnän viime viikolla lanseeraamasta Mun Oulu -verkkomediasta. Hankkeen isä, viestintäjohtaja Mikko Salmi esitteli ja kaupunginhallitus pohti näkemyksiään.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaana Isohätälä (vihr.) kertoo kaupunginhallituksen ohjeistaneen, että toimiakseen Mun Oulun pitää olla aito media, joka kertoo todellisista Oulun asioista ja tapahtumista.

– Vaikka se on aito, sen ei tule olla täysin riippumaton, koska se ei Oulun kaupungin mediana tietenkään sellaista voi ollakaan. Sen tulee olla tavallaan kaupungin markkinoinnin lehti samalla tavalla kuin muutkin julkisten tai yleishyödyllisten yhteisöjen lehdet ovat, Isohätälä sanoo.

Julkistaessaan Mun Oulu -hankkeen Salmi korosti, että se voi olla myös kriittinen media. Isohätälä sanoo, että puhdas kehulehti sen ei kaupunginhallituksenkaan mielestä tarvitse olla.

– Silloin se ei olisi aito. Mun Oulun täytyy osata katsoa peiliin ja kertoa myös vaikeista asioista. Toisaalta sitä ei voi rinnastaa riippumattomaan journalismiin, jollaista kaupalliset mediat tekevät.

Kaupunginhallitus pohti myös sitä, että harkinnassa ollut Julkisen sanan neuvostoon liittyminen ei sovi kovin hyvin Mun Oulun kaltaiselle medialle.

– Siitä ajatuksesta voitaisiin ehkä luopua, Isohätälä sanoo.

Isohätälä sanoo, että maanantain evästesanoilla terästettynä Mun Oululla tulee olemaan paikkansa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.