Kauden toisen hat­tu­temp­pun­sa vii­meis­tel­lyt kärp­pä­pak­ki Jakub Krejcik yhtä hymyä voi­te­tun kär­ki­kamp­pai­lun jäl­keen: ”En voinut kuin nauraa, kun kiekko lopulta meni maa­liin”

Maalivahti Patrik Rybar, tolppa ja Jakub Krejcik. Kärppäluotsi Mikko Manner luetteli Kärppien ja JYPin kärkikamppailun voiton avaimet, kun Kärpät oli kaatanut JYPin sarjan kuumimpien joukkueiden taistelussa maalein 3-1.

Jakub Krejcikia hymyilytti Raksilan illassa.
Jakub Krejcikia hymyilytti Raksilan illassa.
Jakub Krejcikia hymyilytti Raksilan illassa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Maalivahti Patrik Rybar, tolppa ja Jakub Krejcik. Kärppäluotsi Mikko Manner luetteli Kärppien ja JYPin kärkikamppailun voiton avaimet, kun Kärpät oli kaatanut JYPin sarjan kuumimpien joukkueiden taistelussa maalein 3-1.

Tolpalla Manner viittasi päätöserässä tasatilanteessa tuomittuun rangaistuslaukaukseen. Liigan pistepörssin ykkösnimi Julius Nättinen onnistui jo ohittamaan Kärppien maalia vartioineen Rybarin, mutta kiekko kimposi ulos lopulta tolpasta.

Rybarilla Manner viittasi rangaistuslaukauksen jälkeen terästäytyneeseen slovakkivahtiin, joka piti maalinsa puhtaana muutamassa kovassa paikassa.

Mannerin mainitsema kolmas voiton avain, tshekkipuolustaja Jakub Krejcik, iski Kärppien kaikki kolme maalia ja viimeisteli kauden toisen hattutemppunsa.

– En oikein tiedä mitä sanoa, olen niin onnellinen juuri nyt. Nautin olostani täällä ja kaikki sujuu todella hyvin, Krejick hymyili keskellä marraskuun pahinta loskakeliä.

Kolme osumaa omin sanoin

Krejcik aloitti maalitehtailun avauserässä. Kärppien ylivoiman päätyttyä tshekkipakki hiipi siniviivalle ja antoi lämärinsä laulaa. Kiekko upposi komeasti vieraiden maalia vartioineen Eetu Laurikaisen ohi.

– Se oli hieman onnekas osuma, sillä heidän hyökkääjänsä osui kiekkoon. Onneksi se meni siitä suoraan ylähyllylle, Krejcik kertasi.

Kärppien Jakub Krejcik avasi maalihanat Kärpät-JYP-ottelussa ja siirsi oululaiset 1-0-johtoon. smaalin 1-0
Video: Telia

Toisen maalinsa tehopuolustaja viimeisteli kolmannessa erässä vain pari minuuttia Nättisen epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen. Vahvan esityön osumaan teki Kärppien nelosketju kenties kauden parhaan pelinsä pelanneen Jari Sailion johdolla.

– Meillä oli hyvä paine, luistelin maalille ja toivoin, että kiekko tippuisi jostakin minulle. No niinhän se tekikin.

Hattutemppunsa puolustaja viimeisteli tyhjään maaliin ottelun lopussa jyväskyläläisten hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Jakub Krejcik tekee illan toisen maalinsa ja vielä Kärpät 2-1-johtoon.
Video: Telia

– En ensin uskonut, että se menee sisään, koska kiekko hieman pomppi, mutta en voinut kuin nauraa, kun kiekko lopulta meni maaliin, Krejcik hymyili.

Jaloselle pienet minuutit debyytissään

Kärppien ja JYPin kärkikamppailu oli odotetun tasainen ja ajoittain tunteetkin nousivat kaukalossa keskimääräistä marraskuun tiistaipeliä korkeammalle tasolle.

– Kiekkojumalat olivat meidän puolellamme tänään, Manner toisti tuttua hokemaa, joka piti tiistaina osittain jopa paikkansa.

Jakub Krejcik viimeisteli loppulukemiksi 3-1.
Video: Telia

Kärppien riveissä pelasi ensimmäistä kertaa Mikkelin Jukureista kolmen viikon laina-ajalla Ouluun saapunut Jimi Jalonen. Nuorelle puolustajalle kertyi debyyttipelissään peliaikaa reilut yhdeksän minuuttia ja tilastoihin jäi yksi miinusmerkintä. Jalonen oli lähin kärppäpelaaja Samuli Ratisen tasoittaessa ottelun toisessa erässä.

– Vähän hakemista tämä on alkuun ja erilaista peliä, mihin olen tottunut, Jalonen virkkoi erätaukohaastattelussa.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina, kun pikkupedot matkustavat HIFK:n vieraaksi Helsinkiin.

Lue tästä, miten ottelu eteni.

Katso myös kuvagalleria ottelusta.