Kärpät kaatoi JYPin kär­ki­kamp­pai­lus­sa – Jakub Krejcik tehtaili tämän kauden toisen hat­tu­temp­pun­sa

Liigan kovakuntoisimmat joukkueet ratkovat parhaillaan kolmen sarjapisteen kohtaloa Raksilassa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Jääkiekko 26.11.2019 18:31 | Päivitetty 26.11.2019 20:57
Janne Onnela

Kärpät voitti JYPin jääkiekkoliigan kärkikamppailussa maalein 3-1. Kärppien kaikki osumat viimeisteli tshekkipuolustaja Jakub Krejcik, joka tehtaili tämän kauden toisen hattutemppunsa. 

1. erä

Ottelu on alkanut. 

Kärpät joutui heti ensimmäisillä minuuteilla alivoimalle Jari Sailion otettua pikkukakkosen. Kärpät sai alivoimalla yhden hyvän hyökkäyksen Mika Pyörälän mainiosta katkosta ja JYP ylivoimalla muutaman laukauksen, mutta avausmaalia Raksilassa ei nähty. 

Kärpät sai nelosketjun toimesta ovelan suorahyökkäyksen, jossa kiekko pelattiin toiseen aaltoon, mutta maalia ei syntynyt, vaikka JYP pelattiin tilanteessa jo pihalle. 

Kärpät pääsi ylivoimalle hieman ennen erän puoliväliä, kun Miska Humalojaa kohdeltiin kaltoi JYPin maalin edessä. Pakkopeli päättyi jo minuutin jälkeen Jakub Krejcikin ottamaan kiinnipitämisjäähyyn. 

Seuraavaksi jäähyaitioon lähti JYP-pelaaja. Ensimmäinen meni vielä läpi, mutta toisesta tuomarin käsi nousi ylös. Ensimmäiseen reiluun kymppiin on mahtunut paljon erikoistilannepelaamista. 

Lyhyellä minuutin ylivoimalla Pyörälä oli viedä Kärpät johtoon puolittaisesta läpiajosta, mutta ylärima pelasti vieraat tällä kertaa. 

13 minuutin pelin jälkeen Kärpät siirtyi ottelussa johtoon, kun Krejcik liukui hyökkäyssiniviivalle ja laukoi tulisen lämärin, joka upposi vieraiden maaliin. 

Kärppien Jakub Krejcik avasi maalihanat Kärpät-JYP-ottelussa ja siirsi oululaiset 1-0-johtoon. smaalin 1-0

JYP sai erän lopulla hyvän tasoitusmahdollisuuden, kun kiekonkatkon jälkeen vieraat pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Robert Rooban oma ratkaisu viuhui kuitenkin maalin ohi ja tilanne kuivui kasaan. 

Avauserä on taputeltu. Kärpät oli hienokseltaan niskan päällä, vaikka kaukalossa miekkailtiin melko tasaisesti. Lopussa tunteetkin hieman kuohahtivat, mutta lisärangaistuksia ei sentään nähty. Maalivahtien torjunnat avauserässä Patrik Rybar kahdeksan, Eetu Laurikainen 15. 

2. erä

Toinen erä on käynnissä. 

– Pitempiä hyökkäyksiä tarvitaan, Miska Humaloja vaati erätaukohaastattelussa. 

Toisen erän alku on taisteltu tasatahtiin. Pelikello on pyörinyt jo yli neljä minuuttia ja molemmilla joukkueilla on ollut omat tilaisuutensa. 

Kärppien paikka syntyi puolivahingossa, kun Jesse Puljujärvi hyppäsi vaihtoaitiosta suoraan kiekkoon ja kotijoukkue pääsi kuin varkain kolmella yhtävastaan. Puljujärvi ei kuitenkaan päästänyt irti kiekosta ja torniolainen pelattiin tilanteesta lopulta pois. 

Erän lähestyessä puoliväliä Kärpät pääsi ylivoimalle, kun Puljujärveä rikottiin. Kotijoukkue sai pelata ylivoimaa neljä sekuntia kunnes puntit tasoittuivat Jussi Jokisen otettua koukkaamisesta jäähyn. 

Peli heräsi hieman henkiin erän ylitettyä puolivälin. Kärppien ykkösketju petasi Mikko Niemelälle unelmapaikan suoraan maalin eteen, mutta kiekko kilpistyi Laurikaiseen. 

JYP tasoitti pelin toisen erän jälkimmäisellä puolikkaalla. Kärppädebytantti Jimi Jalonen ajoi ohi Samuli Ratisesta, joka laukoi ranteella kiekon ohi Rybarin, jolle kuti upposi luvattoman helpon näköisesti. 

Hetkeä myöhemmin kiekko pyöri jälleen vaarallisesti Kärppien maalilla, mutta uutta takaiskua kotijoukkueelle ei tullut. 

Kärpät pääsi vielä erän lopussa ylivoimalle, kun Anttoni Honka rikkoi Jokista maalin edustalla. Lisäosumaa ei kuitenkaan nähty, joten päätöserään lähdetään tasalukemista 1-1. 

3. erä

Päätöserä on käynnissä. 

– Toivottavasti jätkät tekee ylivoimalla heti maalin, tuore kärppävahvistus Jimi Jalonen toivoi erätaukohaastattelussa. 

Jalosen toive ei toteutunut, maalia ei syntynyt. Kärpät sai tosin heti perään uuden mahdollisuuden, kun vieraille vihellettiin rangaistus. 

Toisellä yrityksellä Kärppien pakkopeli pyöri lähes koko ylivoiman, mutta maalia ei syntynyt. Kärpät on laukonut ottelussa todella paljon ja Laurikaiselle on kyllä kertynyt paljon torjuntoja, mutta aivan huippuvaarallisia paikkoja ei ole aivan tolkuttomasti ollut. 

Ennen erän puoliväliä JYP sai rangaistuslaukauksen. Kultakypärä Julius Nättisen yritys oli hyvä, mutta tolppa pelasti Kärpät. 

Kärpät siirtyi erän puolivälissä johtoon Jakub Krejcikin illan toisella osumalla. Vahvan esityön maaliin teki koko ketju Jari Sailion johdolla. 

Jakub Krejcik tekee illan toisen maalinsa ja vielä Kärpät 2-1-johtoon.

Kärppähyökkääjistä Janne Pesosen ilta ei ole ollut helpoimmasta päästä. Puolustuksessa Joona Huttula on ollut myös usein vaikeuksissa. 

Seitsemän minuuttia ennen erän loppua Juho Lammikon tunteet kuohahtivat tuomariston suuntaan. Lammikko sai ensin pikkukakkosen, mutta suu kävi siihen malliin, että päälle tuli vielä kymmenen minuutin käytösrangaistus. 

JYP ei saanut käytettyä ylivoimatilaisuutta hyväkseen. Vierailla on alle neljä minuuttia aikaa taikoa tasoitus jostain. 

Jakub Krejcik viimeisteli tämän kauden toisen hattutemppunsa tyhjään maaliin. Kärpät korjasi kärkikamppailusta 3-1-voiton. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Onhan meillä mahtava hymyilevä Tsekki! Oli nätti ja pehmeäkätisen pelimiehen tekemä toinen maali. Onnellinen ja hiukan ujo hymy hattumieheltä.
+++ Krejcik
++ Lammikko, tunnetta mukana.
+ Byström, parantaa vielä lisää.
+/- Humaloja, kamppailu parempaa jo.
--- Pesonen, ??? Miksi pelaa?
-- Kristof, 133 kertaa sama veto yyveellä. Ei toimi. Olisko jotain muuta?
- Junttila, tukkosta ja pelin ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai kotituomarit...valtroilla ei vain riittänyt taito

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs Oululaisia niin kovasti tuomareissa nyppii, hyvinhän ne veti?
Tylsää mutta kieltämättä tehokasta on tuo näätien peli tällä hetkellä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Kärpät, 11. perättäinen voitto. Kyllä sarjakärjen ja häntäpään joukkueiden (tps) ero on järkyttävä. Voitas 5 huonointa siirtää Mestikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipas tälle iltaa huonot tuomarit joka suuntaan. Etenkinse ruotsinkielisemmän niminen päätuomari oli aivan ulkona pelistä. Provosoitui ja toisaalta jäähyt jaettiin aina viiveellä joukkueiden "pyynnöstä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa Kärpät teitte sen jälleen....viidellä. seitsemää vastaan koko peli kahdella vastustajalla vain erilainen pelipaita eikä mailaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärpät ei sukeltele, joilla vastustajan jäähyt nykyään yleensä tulee, toisaalta arvostus Kärppiä kohtaan on juuri siksi ihan tapissa.
Tuomarit tekee joskus virheitä kuten me kaikki.
Poikittaista mailaa silti käytetään täysin vapaasti SM liigassa, josta pitää saada jäähy, se pilaa koko liigan tason, aiheuttaa vakavia loukkaantumisia, kaikki tietävät tämän ongelman, mitään ei silti tapahdu, pelaajat kärsivät eniten, taso laskee.
Playout peleissä hakkaamiset laillistuu täysin ja lisääntyy, Etelän median mukaan se on playout kiekkoa, muissa ammattisarjoissa peli tuomitaan tarkemmin playout peleissä, paitsi SM liigassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa rakkaat Kärpät, ihanaa. Teette vielä liiga historiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaanko tämän aihealueen uutisointia aikuisten oikeasti? Eikö se riitä, että fanit menevät katsomaan ottelun ja tulokset ilmoitetaan pörssikurssien kanssa samalla sivulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liigan kärkiottelu ja Liiga laittaa lähes huonoimmat mahdolliset päätuomarit viheltämään ja laskemaan ottelun tasoa. Käsittämätöntä taas kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Telian selostaja on tuomareiden kanssa yhtä hyvin perillä säännöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kausikortit pois myynnistä. Todelliset fanit halliin eikä tuommosia kirkosaistujia. Tunnelma käsinkosketeltavan vaisu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kausikorttilaiset, eli valtaosa firmojen edustajia, ovat niitä, jotka rahoittavat tämän kaiken. Kärppä-faneista ei tule kuin hiekkaa hallin käytäville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se sentään jotain. Vielä huonompi olis jos tulis vain märkiä kengänjäläkiä ja nekki haihtuis hyörynä ilimaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Jyp toi omat tuomarit mukana, joten ei hätää. Jyp saa kaiken avun, minkä vain tuomarit kehtaa antaa, ja kehtaahan ne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

9:32
Ministeri Matti Ahde siunataan haudan lepoon, eduskunnassa ja valtioneuvostossa suruliputus
8:59
Mies jäi kiinni rattijuopumuksesta kaksi kertaa puolentoista tunnin sisällä Oulussa – poliisi pysäytti myös muita päihtyneitä kuljettajia viikonloppuyönä
8:10
Kiinassa koronavirukseen kuolleita on jo yli 40, tartunnan saaneita lähes 1300 – Wuhaniin lennätetty 450 Kiinan armeijan lääkintähenkilöä
8:00
Kokoomus hakee nyt pehmeämpää imagoa – puoluesihteeri on kypäräpäinen pappi vain, koska harrastaa ratsastusta Tilaajille
8:00
Vihreiden puoluesihteeri sai tulikasteensa lakkauttaessaan Vihreän Langan: "Lehdestä säästyneitä varoja ei laiteta someen" Tilaajille
8:00
Vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri luuli pääsevänsä vetämään henkeä – joutuikin heti tositoimiin hallituskriisin takia Tilaajille
8:00
Perussuomalaisten puoluesihteeri vertaa tehtäväänsä siivoojan työhön: "Parhaimmillaan sitä ei huomaa, kun hommat toimivat" Tilaajille
14
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
9
Oulussa aletaan jakaa paketteja sähköavusteisella konttipyörällä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta
5
Kauppakortteli Pekurin ylimpään kerrokseen tulee uusi ravintola – ovet avataan maalikuussa
4
Ivalossa olevien kiinalaisturistien näytteissä ei ole koronavirustartuntaa – THL: Yksittäiset tartuntatapaukset Suomessakin mahdollisia
4
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
3
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
2
Limingantullin Prisma aloittaa ruoan verkkokaupan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Sulla on viisaita tuttuja. Lue lisää...
Ihan fiksua

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image