Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Asuntomarkkinat: Myl­ly­tul­lis­sa asutaan ker­ros­ta­los­sa, jonka jul­ki­si­vu on kesken

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kauan kai­vat­tu "poh­joi­nen voi­ma­ba­naa­ni" tekee lopulta tuloaan

Suurin odotuksin ladattu Perämerenkaari on venymässä Pohjanlahden jätti-investointien hevosenkengäksi. Kumpikin rannikko kerää hyötyjä vihreästä siirtymästä. Kuinka tiivis yhteinen talousalue lopulta syntyy, on arvailujen varassa.

Idea on ainakin kolmen vuosikymmenen takainen: Perämerenkaari, tai "Pohjoinen voimabanaani". Sen oli määrä kulkea ja kukoistaa Raahen kautta pohjoiseen Ruotsin rajalle ja Ruotsissa Piitimeen asti.

Aluekehittäjien päissä pohdittiin, miksi Suomen ja Ruotsin yhteistyö läheisten alueiden välillä on niin vähäistä. Mahdollisuuksia nähtiin paljon enempään.

Yritys uuden luontiin oli totista, viranomaisyhteyksiä ja raportteja syntyi, seminaareja pidettiin, mutta todellisia tuloksia syntyi niukasti. Kiitos Ingvar Kampradin, pian löytyi kuitenkin yksi piste, jossa suomalaiset ja ruotsalaiset kohtasivat: Haaparannan Ikea avasi ovensa vuonna 2006.

Mutta ehkä seutukaava- ja maakuntaliittojen väki sekä Perämeren kaupunkien kansainvälistäjät olivat kaukonäköisempiä kuin hoksattiinkaan. Nyt Pohjanlahden rannikolla Vaasasta Tornioon ja Ruotsin puolella aina Uumajan kaupunkiin asti käy ennennäkemätön kuhina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.