Tatuoinnit: Näin syntyy mui­nais­ta­tuoin­ti ou­lu­lai­sen Hanni Airikan kä­sis­sä: vä­li­nei­nä ora­pih­la­jan piikki, jau­het­tua hiiltä ja Kos­ken­kor­vaa

Koti: Ou­lu­lai­set Mat­lee­na ja Jori Haa­pa­lai­nen ra­ken­si­vat unel­mien­sa kodin lu­moa­viin mai­se­miin Jää­lin­jär­ven ran­nal­le

Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Katso lista Oulun alueen avun­tar­joa­jis­ta – ko­ro­na­epi­de­mia poikii va­paa­eh­tois­ten asioin­ti­apu­ryh­miä

Kaleva listaa tässä päivittyvässä jutussa Oulussa ja Oulun seudulla toimivia ryhmiä, jotka antavat esimerkiksi asiointiapua karanteenissa oleville tai koronaviruksen riskiryhmissä oleville henkilöille.

Asiointiapua tarjotaan esimerkiksi heille, jotka eivät voi karanteenin vuoksi mennä ruokakauppaan.
Asiointiapua tarjotaan esimerkiksi heille, jotka eivät voi karanteenin vuoksi mennä ruokakauppaan.
Kuva: Essi Puuri

Koronaepidemia on poikinut useita vapaaehtoisvoimin toimivia asiointiapua tarjoavia ryhmiä. Kaleva listaa tässä päivittyvässä jutussa Oulussa ja Oulun seudulla toimivia ryhmiä, jotka antavat esimerkiksi asiointiapua karanteenissa oleville tai koronaviruksen riskiryhmissä oleville henkilöille. 

Tiedätkö ryhmän, joka tarjoaa vastaavaa vapaaehtoistyöhön pohjautuvaa apua? Lähetä meille vinkki osoitteeseen verkkotoimitus@kaleva.fi, niin päivitämme listaa. 

Oletko itse mukana naapuriavussa tai vapaaehtoistyössä? Lähetä kuva joko numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta. 

Oulu

Höyhtyän Välke

Lintulammen asukasyhdistyksen hallinnoima hyvinvointipiste Höyhtyän Välke tarjoaa yli 70-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville ja karanteeniin asetetuille henkilöille koronaepidemian aikana asiointiapua.

Apua voivat pyytää edellä mainitut ryhmät Höyhtyän, Nokelan, Lintulan, Mäntylän, Karjasillan ja Kaukovainion alueilta ruokakauppa-, apteekki- ja pankkiasiointiin.

Palvelupyynnöt voi soittaa arkisin numeroon 044 343 1779.

Haukiputaan Pallon naiset

Tarjoaa esimerkiksi kauppa-apua Haukiputaan ja Oulun alueella asuville riskiryhmään kuuluville henkilöille.

Yhteyttä voi ottaa joko Facebookin tai Instagramin kautta tai soittamalla tästä linkistä löytyviin numeroihin

Oulun Lippo

Tarjoaa apua kaupassakäyntiin yli 70-vuotiaille maaliskuun loppuun asti. Mukana on 10 pelaajaa, jotka asuvat eri puolilla Oulua. 

Avunpyynnöt Oulun Lipon valmentaja Santeri Haipukselle joko puhelimitse 0504047319 tai sähköpostiin santeri.haipus@gmail.com. 

Caritas

Oululainen sosiaali- ja terveyspalveluiden tarjoaja Caritas on aloittanut asiointi- ja soittojelppi-palvelun. Jelppi on tarkoitettu aluksi 70 vuotta täyttäneille oululaisille, joilla ei ole omaisia tai kotihoitoa auttamassa. Palvelun kautta voi saada kauppa-apua tai juttuseuraa.

Asiointi- tai soittopyynnöt ilmoitetaan Matleena Keräselle joko soittamalla 044 468 4201 tai sähköpostitse matleena.keranen@caritaslaiset.fi arkisin klo 8-11 välillä.

Jepe ry 

Jepe ry on jakaa kauppojen hävikkiruokaa vähävaraisille. Yhdistyksellä on tarkka ohjeistus siitä, miten toimitaan koronaepidemian aikana. Avuntarpeessa olevat voivat ottaa yhteyttä tekstiviestillä numeroon 0417226256 . 

Lumijoki

Lumijoen Martat

Tarjoaa apua esimerkiksi kauppakäynteihin ja apteekkiasiointiin yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Yhteyshenkilönä toimii Pirkko Pönni puh. 0400 683 776

Vaala

Arjen Apua Vaala – avuntarvitsijoiden ja auttajien kohtaamispaikka 

Tarjoaa apua myös Facebookin kautta. Vapaaehtoisten auttajien listassa on jo paljon nimiä, ja halutessasi sinäkin voit auttaa ilmoittautumalla Kaisa Haapolalle puh. 0400-855 963 (tekstiviesti)

Asiointiapua tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä numeroon 0400-855 911. Ruokakassin kuljetus ei maksa mitään.

Juttua päivitetään.