Mainos

Katso kolmas jakso – Rokua Geo­par­kin Vesa Krökki tarjoaa kat­ta­vas­ti tietoa geo­par­keis­ta: "On hel­pom­pi katsoa maail­maa, kun tuntee oman ko­ti­pe­sän­sä"

Miksi geoparkit ovat tärkeitä? Miten geoparkit eroavat kansallispuistoista? Videosarjan kolmannessa jaksossa perehdytään syvälle geoparkin tarkoitukseen.

– Koen että tuomalla esiin Rokua Geoparkin saamme paikalliset ymmärtämään tuon alueen ainutlaatuisuuden. Teemme paljon yhteistyötä alueen koulujen kanssa ja mielestäni on tärkeää, että omasta lähiympäristöstä opitaan jo nuorena, kertoo Rokua Geoparkin toiminnanjohtaja Vesa Krökki.

Videosarjan kolmannessa jaksossa halutaan perehtyä vielä syvemmälle siihen, että mikä tekee geoparkeista huomion arvoisen kokonaisuuden.

Krökki kertoo, että geopark-statuksella Rokuan ainutlaatuiseen luontoon haluttiin saada lisää näkyvyyttä ja erottuvuutta muista luontokohteista, kuten kansallispuistoista.

– Geoparkit eroavat kansallispuistosta siten, että ne ovat yleisesti ottaen paljon laajempia alueita ja niillä asuu ihmisiä. Geoparkin sisällä on suojelualueita, mutta siellä myös eletään, asutaan ja yritetään, Krökki selittää.

Onko videosarjan edellinen jakso vielä näkemättä? Katso se painamalla tästä.