Mainos

Katso toinen jakso – vi­deo­sar­jas­sa otetaan kä­sit­te­lyyn Rokua Geopark Chal­len­ge ja seik­kai­lu-ur­hei­lu

Rokua Geopark Challenge tulee takaisin Suomen seikkailu-urheilukalenteriin seitsemän vuoden tauolta. Kaleva Median tuottamassa videosarjassa selitetään asioita auki uudesta näkökulmasta.

Seikkailu-urheilu ei ole vielä saavuttanut laajemman yleisön tietoisuutta. Ainakaan Suomessa. Monissa yhteyksissä lajiin viitataan lyhenteellä AR eli adventure race.

Pääpaino on kestävyydessä ja eri lajien, kuten suunnistamisen, pyöräilyn, melomisen, rullaluistelun ja uimisen hallinnassa. Kisoihin osallistutaan tiimeissä ja yhden kisan kesto voi olla jopa vuorokausia.

Seikkailu-urheilussa on paljon samankaltaisuuksia multisportin kanssa. Tyypillisesti multisport kilpailut toteutetaan lyhyeämmässä ajassa kuin seikkailu-urheilukisat. Yhteistä molemmissa lajeissa on hyvän henkisen ja fyysisen kunnon testaaminen.

Rokua Geopark Challenge on vuorokauden mittainen seikkailu-urheilukisa, joka järjestetään Rokualla 14. elokuuta. Kisa on järjestetty viimeksi vuonna 2014. Tämän vuoden kisa toimii pilottihankkeena tulevaa varten, kun kisa on tarkoitus viedä geoparkeihin ympäri maailman.

Jäikö videosarjan ensimmäinen jakso näkemättä? Katso se painamalla tästä.