Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Käsi kipeänä las­ke­nut Rene Rin­ne­kan­gas nappasi prons­sia X-Ga­me­sien slo­pes­ty­les­ta – "Kiitos Ruotsin jouk­kueen val­men­ta­jal­le, joka va­le­lää­kä­ri­nä teip­pa­si ol­ka­pää­ni"

Rene Rinnekangas taituroi pronssille X-Gamesien slopestylessa.
Rene Rinnekangas taituroi pronssille X-Gamesien slopestylessa.
Kuva: DANIEL KOPATSCH/EPA:n arkisto

Suomen lumilautailuhuippuihin lukeutuva Rene Rinnekangas laski pronssille X-Gamesien slopestylessa Yhdysvaltojen Aspenissa. Myöhemmin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Rinnekangas, 21, sijoittui big air -kilpailussa kahdeksanneksi.

Mitali oli iisalmelaiselle toinen X-Gameseissa, joita pidetään lumilautailumaailmassa toiseksi arvostetuimpana kilpailuna olympialaisten jälkeen. Rinnekangas oli slopestylessa toinen vuonna 2019.

– Tosi fiiliksissä olen pronssista. Aina sitä parhaansa yrittää, mutta nyt olen kolmannesta sijasta erittäin fiiliksissä, Rinnekangas kommentoi tiedotteessa.

Rinnekangas loukkasi kätensä Keski-Euroopassa tammikuussa ja laski Aspenissa käsi teipattuna. Tämä ei kuitenkaan näkynyt suorituksessa.

– Ensimmäisenä päivänä täällä mietin, että tällä kädelläkö pitäisi laskea. Kiitos Ruotsin joukkueen valmentajalle Jocke Hammarille, joka valelääkärinä teippasi olkapääni. Toki kisatilanteessa on sen verran adrenaliinia veressä, ettei aina muista, mitä kehossa on rikki, Rinnekangas kertoi.