Tilaajille

Kärp­pien täh­ti­tu­lok­kaat ker­to­vat ta­ri­nan­sa omin sanoin – Rädyn vel­jek­set Aku, 18, ja Aatu, 16, val­loit­ta­vat jää­kiek­ko­maail­maa pala ker­ral­laan: "En­sim­mäi­set lii­ga­maa­lit eivät tar­koi­ta vielä yhtään mitään"

Hälinän keskellä nuorukaiset elävät arkeaan ilman haihattelua ja hämmästelevät, että he saavat rakkaan lajinsa pelaamisesta ihan oikeaa palkkaa.

Veljekset Aku ja Aatu Räty ovat ottaneet Liigan haltuun rytinällä ja nousseet muutamassa viikossa Suomi-kiekkoilun puheenaiheeksi. Kärppien kannattajien kannattaa nauttia kaksikon otteista nyt, sillä tutkaparin tie vienee lähivuosina Oulusta Pohjois-Amerikkaan. 

Aku Räty kertoo:

"Totta kai oli siisti pelata viime viikolla uran ensimmäiset liigapelit ja tehdä heti maali Tapparan ja Ilveksen verkkoon, mutta ei se tarkoita vielä yhtään mitään. Kärpissä on niin kova kilpailu pelipaikoista, että jokaisessa harjoituksessa pitää todistaa ansaitsevansa pelipaikan. Kaikki on tapahtunut aika nopeasti. Täytyy muistaa, että vielä pari viikkoa sitten olimme Aatun kanssa A-junioreissa. En pidä mitään itsestäänselvänä, enkä ole lähtenyt leijumaan.

Ensimmäinen liigaottelu oli kyllä aika hauska, kun yhtäkkiä pelasimme tuttujen junnukuvioiden sijasta miesten Liigan kärkipelissä Tapparaa vastaan ja myös ylivoimaa. Meillä oli samassa ylivoimakentässä kuitenkin (Juho) Lammikko, joka pelasi viime kaudella NHL:ssä ja Spede (Mika Pyörälä), joka on kärppälegenda. Aika hyvin niitä maalipaikkoja sitten syntyi, vaikka Tapparalla oli parhaat alivoimapelaajansa kentällä. Tuskin he olivat olettaneet, että Rädyn pojat pelaisivat Kärpillä ylivoimaa.