Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Kärp­pien sat­sauk­set osoit­ta­vat, että seu­ral­le kelpaa vain mes­ta­ruus

Onneen on harvemmin olemassa oikotietä. Se ei yksin riitä, että pumppaa joukkueen täyteen kallispalkkaisia nimimiehiä.

Varoittava esimerkki löytyy viime kauden Helsingin IFK:sta. Eihän kenenkään pitänyt mahtaa mitään mahtaville Stadin Kingeille, mutta niin vain joukkue tussahti laulukuoroon ennen mitalipelejä.

Niinpä. Nimilistat ovat nimilistoja. Paremmuus punnitaan kaukalossa.

Kärppien tassuissa kiiltävät terävät kynnet. Puolen Suomen seura on saanut tarpomisesta tarpeekseen. Oulussa ei enää tyydytä siihen, että pelit päättyvät puolivälieriin.

Kaksi perättäistä seitsemättä sijaa patistivat Kärpät ryhtiliikkeeseen. Vaatimustason noston syvin ääni kumpusi päävalmentaja Lauri Marjamäen rintakehästä.

45-vuotias Marjamäki allekirjoitti kaksivuotisen jatkosopimuksensa sillä edellytyksellä, että muutos tapahtuu jokaisella rintamalla.

Ryhtiliike lähti urheilullisesta strategiasta ja joukkueen rakentamisesta. Seuralegenda Lasse Kukkonen hyppäsi Harri Ahon aisapariksi urheilujohtoon.

Vuosi sitten Kärpät epäonnistui joukkueensa kasaamisessa.

Nyt oululaisseura myllersi kukkona kevään ja kesän pelaajamarkkinoilla. Kärpät hankki riveihinsä yhdeksän uutta pelaajaa. Kokemusta, taitoa ja voimaa tuli sisään yli äyräiden.

Tuoreista hankinnoista näkee, että joukkue on taiten koottu.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.