Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kärp­pien pis­te­pus­si ei kart­tu­nut Lah­den-vie­rai­lul­la: "Tuossa on paljon jum­pat­ta­via jut­tu­ja, se on selvä juttu tässä vai­hees­sa kautta"

Kärpät iski Liigan avausviikolla yhden maalin viidellä viittä vastaan.

Lahti
Marko Anttila ja Atte Ohtamaa seurasivat lähietäisyydeltä, kun Pelicansin Patrik Carlsson pyssytti avausmaalin ohi voimattoman Niclas Westerholmin.
Marko Anttila ja Atte Ohtamaa seurasivat lähietäisyydeltä, kun Pelicansin Patrik Carlsson pyssytti avausmaalin ohi voimattoman Niclas Westerholmin.
Kuva: Katja Luoma

Liiga, Pelicans–Kärpät 4–1 (2–0, 1–0, 1–1)

Kärppien tehottomuus kummastuttaa jääkiekkoliigan avausviikon jälkeen. Lahdessa lauantaina toisen ottelunsa pelannut oululaisjoukkue on onnistunut tekemään vain yhden maalin viidellä viittä vastaan. Yhteensä maaleja on syntynyt reilun 120 minuutin aikana kolme.

Syksyn ensimmäinen keikkapeli päättyi Pelicansin vieraana 1–4-tappioon. Ensimmäinen viidellä viittä vastaan tehty maali syntyi ajassa 110 peliminuuttia tasan.

– Tuossa on paljon jumpattavia juttuja. Se on selvä juttu tässä vaiheessa kautta. Joka asiaa ei voi lähteä korjaamaan kerralla, Kärppien paluumuuttaja Miika Koivisto sanoi kysyttäessä hyökkäyspelistä.

Avauserässä Koivisto oli pakotettu heittäytymään jäihin puolustusalueella, kun Kärpät menetti pikkumustan kriittisesti. Heittäytyminen johti Pelicansin Jonas Enlundin kaatumiseen ja Koiviston jäähyyn. Seuranneella ylivoimalla Pelicansin Patrik Carlsson iski 1–0-maalin.

Pelicansille kahdeksan (2+6) pistettä tehnyt kakkosketju Lars Bryggman–Carlsson–Ryan Lasch pyöritti Kärppiä pariin otteeseen miten tahtoi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.