Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Kärp­pä­kap­tee­ni Ohtamaa tais­te­li käsi tummana – "Nau­ti­taan tästä het­kes­tä, hoi­de­taan hommat kuntoon ja jat­ke­taan sitten pelejä"

Leijonien molemmat maalit finaalissa syöttäneen puolustajan oikeassa kädessä oli iso laastari.

Peking
Kärppäkapteeni sai olympiakultansa Suomen lippu harteilla. Oikeassa kädessä näkyi laastari, joka kertoi hinnasta, jonka kirkkain mitali vaati.
Kärppäkapteeni sai olympiakultansa Suomen lippu harteilla. Oikeassa kädessä näkyi laastari, joka kertoi hinnasta, jonka kirkkain mitali vaati.
Kuva: ALEX PLAVEVSKI

Kärpät kaipaisi kipeästi kapteeniaan Atte Ohtamaata, mutta saattaa olla, ettei miestä aivan hetkeen liigakaukaloissa nähdä.

34-vuotias Ohtamaa taisteli olympiaturnauksen läpi hammasta purren. Alkusarjan toinen ottelu, Latvia-peli, jätti puolustajan käteen vamman, joka näkyi vielä loppuottelunkin jälkeen.

Ohtamaan oikean käden ranne ja sormet olivat huomattavasti tummemmat kuin normaalisti. Aivan kuin veri ei olisi kiertänyt ranteeseen ja sormiin saakka. Lisäksi miehen kämmenselkää komisti suuri ruskea laastari.

– Olen tosi kiitollinen ja ylpeä siitä, että pystyin pelaamaan. Ei meikäläisen uralle enää kolmansia olympialaisia varmasti tule.

Missä kunnossa käsi on?

– Tota... nautitaan nyt vaan tästä hetkestä. Kuten sanoin, olen tosi iloinen, että pystyin pelaamaan.