Kärp­pä­ba­ro­met­ri: Man­ni­nen mes­ta­ri­na aree­nal­la – Pul­ju­jär­vi pis­teil­lä pa­luu­ot­te­lus­saan

Suomi otti maukkaan 3-4-voiton Venäjästä Karjala-turnauksen avauspelissä torstai-iltana Hartwall-areenalla.

Sakari Manninen teki Venäjää vastaan pelatussa ottelussa tehot 1+1.
Sakari Manninen teki Venäjää vastaan pelatussa ottelussa tehot 1+1.
Kuva: Mauri Ratilainen Mauri Ratilainen

Suomi otti maukkaan 3-4-voiton Venäjästä Karjala-turnauksen avauspelissä torstai-iltana Hartwall-areenalla.

Kärppätaustaisista pelaajista vahvimmin esiin nousi Leijonien ykkösketjua kipparoinut Sakari Manninen, joka merkkautti torstaina tehot 1+1.

Myös reilun parin vuoden tauon jälkeen leijonapaitaan palannut Jesse Puljujärvi pääsi pisteille heti kauden ensimmäisessä maajoukkuepelissään.

Kärppäbarometri antaa arvosanan (K–KKK) kärppätaustaisille pelaajille jokaisen Suomen pelin jälkeen.

Mikko Niemelä –

Niemelän leijonadebyyttiä ei vielä nähty, sillä päävalmentaja Jukka Jalonen ei valinnut oululaista Venäjä-pelin kokoonpanoon. Jalosen mukaan jokaisen joukkueeseen valitun pelaajan on tarkoitus pelata turnauksen aikana kaksi peliä, joten Niemelä pelannee viikonvaihteen molemmat pelit.

2 Ville Pokka KK

Hyvin villepokkamainen esitys Ville Pokalta. Vahvuudet pelisilmässä ja kiekollisessa pelissä, heikkoudet edelleen kamppailupelaamisessa ja 1vs1-pelissä. Sai peliaikaa Mikko Lehtosen kanssa eniten leijonapuolustajista ja oli jäällä vielä viimeisillä sekunneilla Suomen puolustaessa maalin johtoa, mikä kertoo valmennuksen luotosta torniolaislähtöistä pelaajaa kohtaan. Ampui vain kerran kohti maalia, eikä maali ollut kudin jälkeen lopulta kaukana hyökkääjien lapioidessa irtokiekkoa sisään.

39 Jesse Puljujärvi KK

Torstain Venäjä-pelissä kaikkien katseet olivat Jesse Puljujärvessä. Alku oli varovainen, eikä torniolainen päässyt peliin täysin kiinni. Välillä syötti, kun olisi pitänyt laukoa. Pelissä oli jälleen paljon tuttua kaartelua ja pari vahvaa takakarvausta. Venäjän 2-2-tasoituksessa olisi voinut pelata paremmin. Ylivoimalla ratkaisuhalukkuutta löytyi, ja saikin pistetilinsä leijonapaidassa auki syöttöpisteellä voittomaaliin. Puljujärven ilta oli nousujohteinen. 

55 Atte Ohtamaa KK

Ilta jäi pykälän verran pakkaselle Ohtamaan ollessa kentällä Venäjän tasoitusmaalin aikana. Peliaika jäi yllättävän pieneksi (13.17), mutta noiden 13 minuutin aikana kaukalossa nähtiin pääsääntöisesti tutun suoritusvarma puolustaja. Ensimmäisessä erässä väläytteli hyökkäyspäässäkin nousemalla vahvasti ja laukomalla napakasti. Toi Suomen puolustukseen myös mukavasti rosoisuutta ja äijämäisyyttä.

65 Sakari Manninen KKK

Haukiputaan Ahmojen kasvatti sai vastuullisen roolin Jesse Puljujärven rinnalla ykkösketjussa. Kummoista kemiaa oululaiskaksikon välille ei vielä syntynyt, mutta se ei Mannisen iltaa himmentänyt. Syöttöpiste avausmaaliin sekä maalivahdin patjan ja räpylän välistä verkkoon painunut rangaistuslaukausmaali olivat vahva työnäyte Siperian rajamaille Ufaan täksi kaudeksi siirtyneeltä Manniselta. Leijonien ehdotonta parhaimmistoa Venäjä-ottelussa.

91 Juho Lammikko KK

Alkukauden erittäin vahvasti hyökkäävässä roolissa Kärpissä pelannut Lammikko löysi itsensä tämän kauden maajoukkuedebyytissä puolustavasta roolista nelosketjun keskeltä. Pelasi roolinsa pääsääntöisesti nöyrän moitteettomasti, mutta täytyy ihmetellä, jos ei pääse kokeilemaan turnauksen aikana hyökkäävämmässä roolissa. Toi Leijoniin mukavasti myös äijämäisyyttä.

Suomi pelaa seuraavan kerran lauantaina. Vastaan asettuu kello 17.30 alkavassa ottelussa Tshekki.