Kärpät voitti vä­lie­räot­te­lun, josta tuli maalin peli – Manner: ”Mo­lem­mil­le jouk­kueil­le oli selvää, että pe­la­taan or­ga­ni­soi­dus­ti eikä lähdetä ko­hel­ta­maan päästä päähän”

Kärppien ja Helsingin IFK:n kolmannesta välieräpelistä tuli trilleri, jossa avausmaalin merkitys korostui mitä pidemmälle ottelu eteni maalittomassa tasatilanteessa.

Kärpät-HIFK
Kärpät-HIFK
Kärpät-HIFK
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kärppien ja Helsingin IFK:n kolmannesta välieräpelistä tuli trilleri, jossa avausmaalin merkitys korostui mitä pidemmälle ottelu eteni maalittomassa tasatilanteessa. 

Lopulta maalinteossa onnistui Kärpät päätöserän ensimmäisillä minuuteilla, kun slovakkihyökkääjä Michal Kristofin laukaus painui hieman helposti vieraiden maalivahdin Atte Engrenin längistä verkon perukoille. 

Loppunumerot 3-0 viimeisteli kaksi kertaa tyhjään maaliin osunut kultakypärä Ville Leskinen

– Molemmille joukkueille oli selvää, että tänään pelataan organisoidusti eikä lähdetä koheltamaan päästä päähän. Sarja jatkuu kuitenkin jo maanantaina, niin ei tässä kannata hullutella, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanaili voiton jälkeen. 

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli samoilla linjoilla. Pikkarainen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen yhtä osa-aluetta lukuun ottamatta. 

– Hyökkäyspelaaminen jäi vajaaksi. Meidän ajatusmaailmassamme pitää näköjään kuljettaa kiekko maaliin, Pikkarainen päivitteli. 

HIFK:n hyökkäyspelaaminen jäi vajaaksi

Kärpät aloitti pelin vahvasti ja oli ensimmäisessä erässä niskan päällä. Vieraat saivat juonesta kiinni toisessa erässä, mutta Kärpät sai Veini Vehviläisen johdolla nollattua vieraiden maalintekoyritykset. 

– HIFK sai muutaman todella hyvän vastaiskun. Veini joutui tekemään muutaman supertorjunnan, Manner puhalteli. 

Kärpät onnistui maalinteossa, HIFK ei.
Kärpät onnistui maalinteossa, HIFK ei.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kolmannessa erässä tarkan pelin pienet marginaalit kääntyivät Kärpille. Kristofin johtomaali oli ottelun ratkaisu. HIFK:n hyökkäyspelaaminen ei tuottanut lauantaina ainuttakaan osumaa. 

–Pystyimme nostamaan tasoa kolmanteen erään. Kokeneet pelaajamme näyttivät lopussa, miksi he ovat näitä pelejä aiemminkin pelanneet. Siellä on tietoa, miten näissä tilanteissa pitää sijoittua ja käyttäytyä, Manner kiitteli mainiten nimeltä Atte Ohtamaan ja Jani Hakanpään

Kärppien keksittävä keinot keskialueen ylitykseen

Voitosta huolimatta Kärpillä oli ottelussa kuitenkin omat ongelmansa. Etenkin keskialueen ylitys tuntui välillä tuskastuttavan vaikealta. Siihen Kärppien pitää keksiä keinot maanantain Helsingin peliin mennessä. 

– Ei siihen tarvitse aina väkisin puskea. Välillä voi pudottaa ja ottaa tuoreet äijät kentälle ja tulla vauhdilla siitä yli. Vähän lisää pitää saada siihen malttia, kun se on ollut vähän puskemista nyt, kaksi maalia kolmannessa erässä iskenyt Leskinen mietti. 

Otteluruuhkasta huolimatta Leskisen olemus oli raikas ja hyvävoimainen ottelun jälkeen. Hän myönsi itsekin, että jaloissa painaa yllättävän vähän. 

– Olisin odottanut, että painaisi enemmänkin jalka, mutta tänään ainakin minulla oli paras jalka koko pudotuspeleissä. 

Välieräsarja jatkuu maanantaina Helsingissä, jonka jälkeen edessä on neljän päivän tauko ennen perjantain Oulun peliä. 

– Hyökkäyspelaamista meidän pitää parantaa ja ottaa kotikaukalossa ohjat käsiimme. Emme saa alistua Kärppien pelaamiseen, HIFK:n ykkösketjun sentteri Juhani Tyrväinen linjasi.

Ville Leskinen vie Kärpät 2-0-johtoon kolmannessa erässä.
Video: Telia