Kärpät vah­vis­ti: Osala liittyy jouk­kuee­seen lop­pu­kau­den kat­ta­val­la so­pi­muk­sel­la – "Oulu on tällä het­kel­lä minulle paras paikka ke­hit­tyä"

Oulun Kärpät vahvisti maanantaina aamulla, että hyökkääjä Oskar Osala liittyy joukkueeseen. Osalan kanssa on tehty loppukauden kattava sopimus.

Kärppien tuore vahvistus Oskar Osala on tuttu näky myös maajoukkueesta.
Kärppien tuore vahvistus Oskar Osala on tuttu näky myös maajoukkueesta.
Kuva: YEVGENY REUTOV

Oulun Kärpät vahvisti maanantaina aamulla, että hyökkääjä Oskar Osala, 30, liittyy joukkueeseen. Kaleva uutisoi asiasta jo sunnuntaina.

Kärpät kertoo, että Osalan kanssa on tehty loppukauden kattava sopimus.

Viimeiset kymmenen kautta ulkomailla viettänyt hyökkääjä edusti viime kaudella KHL:n Metallurg Magnitogorskia. Kuluvalla kaudella Osala ei ole pelannut vielä missään, vaan hän on viettänyt vapaaehtoisesti lomaa ja hakenut motivaatiota kiekkouran jatkolleen.

Lopulta Osala valitsi uransa seuraavaksi etapiksi Kärpät.

– Oulu on varmasti tällä hetkellä minulle paras paikka kehittyä koko maailmassa. Koen, että kukaan ei tunne mun peliä samalla tavalla kuin Mamba (Kärppien päävalmentaja Mikko Manner). Oli suuria kunnia, että näin hieno organisaatio halusi minut mukaan, Osala kertoo Kärppien verkkosivuilla.

Vaasan Sportissa kiekko-oppinsa saanut Osala on harjoitellut kuluvan syksyn omatoimisesti.

– Olen pitänyt itseni hyvässä kunnossa, ja olen ollut nyt muutaman päivän tiiviimmin jäällä. Haluan kuitenkin olla omien standardieni mukaan huippukunnossa ennen kaukaloon hyppäämistä.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Osala on erittäin hyvä vahvistus joukkueelle. 

– Oskar on kansainvälisesti kokenut huippupelaaja, joka tuo omalla osaamisellaan varmasti paljon joukkueeseen. Hän on esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella, sekä ennen kaikkea upea persoona. Hienoa saada hänet osaksi Oulun Kärppiä.

Vuosia maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Osala liittyy Kärppien mukaan tänään maanantaina. Hän kantaa Kärpissä pelinumeroa 92.