Kärpät paketoi syys­kau­den HIFK-voi­tol­la ja suun­ta­si juh­li­maan – Yksi mies heitti apinan har­teil­taan: "Tie­sin, että maali tulee jossain vai­hees­sa, kunhan jatkan yrit­tä­mis­tä"

Kärpät paketoi syyskauden kotihallissaan Helsingin IFK:ta vastaan lauantai-iltana 2–0 -voitolla.

Kärppien menestyksekäs alkukausi sai jatkoa lauantaina Raksilassa, kun HIFK joutui poistumaan Oulusta tappio niskassaan.
Kärppien menestyksekäs alkukausi sai jatkoa lauantaina Raksilassa, kun HIFK joutui poistumaan Oulusta tappio niskassaan.
Kuva: Teija Soini

Kärpät paketoi syyskauden kotihallissaan Helsingin IFK:ta vastaan lauantai-iltana 2–0 -voitolla. Kärpät on jäänyt Liigassa pisteittä ainoastaan kerran, kun ensimmäinen kolmannes runkosarjasta on kutakuinkin pelattu. 

Päävalmentaja Mikko Manner on syystäkin tyytyväinen joukkueensa syksyyn. 

– Yhdeksän tai vielä puoli siihen päälle. Kiitettävä joka tapauksessa, Manner maalailee Kärppien välitodistuksen arvosanaa. 

Päävalmentajan mukaan lauantain HIFK-voitto oli kuin Kärppien koko syksy pienoiskoossa. Liigan kuumin ketju teki tulosta taululle ja puolustus piti vahvan maalivahtipelin johdolla oman pään puhtaana. 

Annunen (Justus) ja Kukkonen (Lasse) olivat tämän voiton ruumiillistuma puolustustaistelullaan. 

Kristof karisti apinan selästään

Puolentoista viikon maajoukkuetauolle lähtenyt Kärpät kaatoi helsinkiläisvieraat Michal Kristofin ja Jakub Krejcikin maaleilla puhtaasti 2-0. 

Avausmaalin viimeistelleelle Kristofille osuma oli liigakauden ensimmäinen. 

– Tiesin, että maali tulee jossain vaiheessa, kunhan jatkan yrittämistä. Tänään se sitten tuli, Kristof hymyili helpottuneena pelin jälkeen. 

Ensi viikon maajoukkuetauosta tulee Kristofille erilainen kokemus, sillä mies pysyy tiukasti Oulussa harjoittelemassa. Slovakian maajoukkueen vakiokasvolle ei tullut tällä kertaa kutsua maajoukkuetehtäviin. 

– Totta kai olisin mielelläni lähtenyt maajoukkueeseen, mutta saanpa nyt ainakin kunnolla levätä ja harjoitella, Kristof totesi. 

Annuselle jo kauden viides nollapeli

Kärppien kenties suurin sankari löytyi lauantaina tolppien välistä. Kauden viidennen nollapelinsä pelannut Annunen piti maalinsa koskemattomana 36 torjunnalla. Töitä oli miltei puolet virkaveli Frans Tuohimaata enemmän. 

– Paremmin sitä pysyy pelissä mukana, kun kiekkoa tulee. Helpompi pelata, mutta enemmän töitä, Annunen ynnäsi. 

Mitään kovin pahoja tilanteita HIFK ei saanut Annusen mukaan järjesteltyä. Vaikeimpia olivat maalin eteen jääneet irtokiekot, mutta eivät nekään nuoren kärppävahdin mukaan mitään erityisen pahoja paikkoja olleet. 

– Mukava oli pelata, kun joka puolella hallissa oli täyttä ja meteliä, maalivahti kiitteli loppuunmyytyä katsomoa. 

Manner kuittasi kehut mediapelinä

Ottelun jälkeen HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen ylisti Kärpät maasta taivaisiin ja naulasi oululaiset sarjan parhaaksi joukkueeksi. 

Pikkaraisen purkaus ei ole mitenkään uusi juttu Raksilassa liigapelien jälkeen. Samat teesit toistuvat lähes jokaisen vierasvalmentajan puheenvuoroissa. 

– Legendaarista mediapeliä. Ajatellaan, että ylpistyisimme kehuista, Manner kuittasi. 

Kärpät lähti puolentoista viikon maaottelutauolle, mutta pelaajista monet suuntaavat ensi viikoksi maajoukkueiden matkaan. Osalle tauko tuli hyvään saumaan, sillä Kärppienkin sairastuvalla on taas tunkua. 

Tuoreimmat toipilaat ovat Julius Junttila ja Otto Karvinen, jotka loukkaantuivat keskiviikon Lukko-pelissä. 

– Näillä näkymin loukkaantuneiden pitäisi olla kunnossa maajoukkuetauon jälkeen. Paitsi Karvisesta en osaa sanoa, kun ei noista tärskyistä koskaan tiedä, Manner taustoitti. 

Pelin jälkeen kärppäpelaajat suuntasivat puolisoineen perinteiseen illanviettoon. Halloween-teeman mukaisesti jokaisella oli teemaan sopiva asuste varattuna pukukopin syövereissä. 

– Minä jatkan tätä valmentajana leikkimistä. No, eiköhän tuolta jotain pöljää löydy päälle, Manner hekotteli. 

Junnupuolen juhlija Annunen oli myös varautunut tulevaa iltaa varten. 

– Puku on hommattu. Todella ruma sellainen, mutta mennään nyt katsomaan mitä tästä tulee, noviisi suunnitteli.

Katso kuvagalleria ottelutapahtumasta, jossa näkyi halloween.

Päivitetty kello 22.26: Korjattu ottelun lopputulos, joka oli 2–0 eikä 3–1 kuten jutun alussa virheellisesti hetken aikaa luki.