Oulun yliopisto: Pro­fes­so­ri teki po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön Oulun yli­opis­ton johdon toi­mis­ta

Pääkirjoitus: Tuntien odotus venyy vuo­ro­kau­sik­si – hoi­ta­ja­pu­las­ta tullut vaa­ral­li­nen ter­veys­ris­ki

Kärpät le­puut­taa avain­pe­laa­jia run­ko­sar­jan vii­mei­ses­sä pelissä – puo­lus­ta­jat Kalle Loponen ja Samuel Kemp­pai­nen de­by­toi­vat lii­gas­sa illalla

Jääkiekkoliigan pistepörssin voitto ratkeaa torstai-iltana runkosarjan päätöskierroksella.

Kärppien kultakypärä Ville Leskinen metsästää liigan pistepörssin voittoa torstain viimeisessä runkosarjaottelussa.
Kärppien kultakypärä Ville Leskinen metsästää liigan pistepörssin voittoa torstain viimeisessä runkosarjaottelussa.
Kuva: Pekka Peura

Jääkiekkoliigan pistepörssin voitto ratkeaa torstai-iltana runkosarjan päätöskierroksella. Vahvimmin himoitussa tittelissä ovat kiinni tasapistein päätöskierrokselle lähtevät Kärppien Ville Leskinen sekä Kouvolan KooKoon ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall.

Molemmat ovat keränneet ennen päätöskierrosta täsmälleen samat tehopisteet 28+27=55. Myös pari pistettä kärkikaksikon takana majailevat HPK:n Teemu Turunen ja Tapparan Kristian Kuusela omaavat vielä mahdollisuudet pistepörssin voittoon.

Strömwallin ja Leskisen pörssivoiton tavoittelu ei rajoitu pelkästään pistepörssiin, sillä he taistelevat tasapäisesti myös Liigan maalikuninkuudesta.

Lue myös, miten Ville Leskinen kasvoi maalintekijäksi.

Leskinen kirjataan tällä hetkellä pistepörssin kärkinimeksi Strömwallin johtaessa maalipörssiä, vaikka molemmilla on identtinen pistesaldo. Eri tilastoissa paremmuus ratkaistaan liigasääntöjen mukaan tasatilanteessa eri perustein.

Pistepörssissä eron tekee tällä hetkellä Leskisen parempi tehotilastolukema, kun taas maalipörssin kärkeen Strömwall pääsi pelattuaan Leskistä vähemmän pelejä.

Leskisestä tulisi vasta kolmas tällä vuosituhannella pistepörssin voittanut kärppäpelaaja, jos jääliläislähtöinen hyökkääjä onnistuu illalla kilpakumppaneitaan paremmin.

Aiemmin voiton ovat napanneet Juha-Pekka Haataja kaudella 2012-2013 ja Janne Pesonen kaudella 2007-2008, jonka pistepotti 78 on tämän vuosituhannen ylivoimaisesti kovin saldo liigassa.

Pari debytanttia Kuopiossa

Kärppien kokoonpanossa on torstaina paljon muutoksia. Vapaapäivän ovat saaneet Nicklas Lasu, Michal Kristof, Shaun Heshka, Jani Hakanpää sekä Lasse Kukkonen. Maalivahti Jussi Rynnäs on sivussa sairastumisen takia.

Kärppäpaidassa ensiesiintymisensä tekevät puolustajat Kalle Loponen sekä Samuel Kemppainen.

Eilen 18-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Loponen on pelannut tällä kaudella 30 peliä Mestistä Kokkolan Hermeksen takalinjoilla. Tehopisteitä entisen kärppäpuolustaja Jouni Loposen poika on kirjauttanut 12.

Niin ikään 18-vuotias Kemppainen puolestaan on pelannut tämän kauden Kärppien A-junioreissa. 48 ottelussa on syntynyt 15 tehopistettä.

Kärppien maalia vartioi uransa toisen liigaottelun pelaava Justus Annunen. Kärppäveskari debytoi Liigassa viime kauden viimeisessä vieraspelissä Hämeenlinnassa.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta tiukka taistelu

Kärpillä ei ylivoimaisena runkosarjan voittajana ole viimeisessä pelissä panosta, mutta peräti kymmeneen joukkueen sijoitus saattaa muuttua päätöskierroksen jälkeen.

Tiukin taistelu nähdään viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä sijalla kymmenen majailee JYP, mutta jyväskyläläiset ovat jo pelinsä pelanneet. Vaasan Sport vaanii vain pisteen päässä JYPistä.

Sport pelaa vieraspelin kovavireistä Lahden Pelicansia vastaan. Lahtelaiset taistelevat TPS:n kanssa kolmospaikasta, jolla pystyisi välttämään Kärpät välierävaiheessa, jos joukkueet välieriin pääsevät. Sport puolestaan tarvitsee voiton Lahdesta ohittaakseen JYPin.

Myös suorasta puolivälieräpaikasta käydään tiukka taistelu kolmen joukkueen kesken. Yksi kolmikosta Lukko, HPK, HIFK joutuu aloittamaan pudotuspelikevään niin kutsutuista säälipleijareista.

Kärppien kokoonpano Kuopiossa kello 18.30 alkavassa KalPa-ottelussa:

1. ketju:
Jari Sailio – Jussi Jokinen – Ville Leskinen
Atte Ohtamaa – Mikko Niemelä

2. ketju:
Jasper Lindsten – Rasmus Kupari – Aleksi Heponiemi
Teemu Kivihalme – Kalle Loponen

3. ketju:

Oskar Osala – Tino Metsävainio – Radek Koblizek
Taneli Ronkainen – Aleksi Mäkelä

4. ketju:
Sami Anttila – Miska Humaloja – Otto Karvinen
7. puolustaja Samuel Kemppainen

Maalissa Justus Annunen, varalla Veini Vehviläinen