Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Kärpät jul­kis­ti uuden pe­laa­ja­han­kin­nan: 24-vuo­tias Kasper Björk­qvist tulee Ouluun kak­si­vuo­ti­sel­la so­pi­muk­sel­la

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on innoissaan Björkqvistin saapumisesta Kärppiin. Arkistokuva.
Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on innoissaan Björkqvistin saapumisesta Kärppiin. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kärpät on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Kasper Björkqvistin kanssa.

Ouluun siirtyvä 24-vuotias laitahyökkääjä on kotoisin Espoosta ja Bluesin kasvatti. Suomessa hän on pelannut myös KooKoossa kaudella 2020–2021. Syksystä 2016 lähtien Björkqvist on pelannut pääsääntöisesti Pohjois-Amerikassa.

Björkqvist teki NHL-debyyttinsä tammikuussa. Kaikkiaan kuudessa NHL:n puolella pelatusta pelistä hän kerrytti pistesaldon 1+0=1. Hänet varattiin vuonna 2016 toisella kierroksella Pittsburgh Penguinsiin. Vuosina 2019–2022 Björkqvist pelasi 65 AHL-ottelua ja kaudet 2016–2019 hän pelasi yliopistosarja NCAA:ssa ja edusti Providence Collegea.

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho uskoo, että Björkqvist istuu hyvin tulevan kauden kärppäjoukkueeseen.

– Hän on hyväluonteinen joukkuepelaaja, joka tulee varmasti olemaan tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta, Aho kommentoi.

Myös Björkqvist itse kertoo odottavansa innolla aikaansa Oulussa.

– Olen keskustellut valmennuksen ja seurajohdon kanssa, ja on ollut hienoa kuulla minkälaiset arvot ja tavoitteet ohjaavat joukkueen toimintaa, Björkqvist sanoo Kärppien tiedotteessa.