Kärpät hävisi Jalosen Ber­nil­le jat­ko­ajal­la – Ar­co­bel­lo iski voit­to­maa­lin, katso videot maa­leis­ta

Voitto kirjattiin Bernille loppulukemin 2-3.

Kärpät hävisi Bernille jatkoajalla lukemin 2–3.
Kärpät hävisi Bernille jatkoajalla lukemin 2–3.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kärpät ja Sveitsin mestari SC Bern pelasivat Mestarien liigan alkulohkon pelin Raksilassa. Ottelu alkoi kello 19.00 ja se näkyi televisiossa myös ilmaisella Sub-kanavalla.

Kärpät pääsi otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, kun maailmanmestari Juho Lammikko palasi kokoonpanoon. Lammiko otti Jesse Koskenkorvan paikan kolmosketjun sentterinä.

Katso kuvagalleria ottelusta. 

Muuten oululaisjoukkueen kokoonpanossa ei ole juuri muutoksia perjantain peliin nähden. Oululaisten maalia vartioi slovakkivahti Patrik Rybar.

Bernin riveistä puuttuu perjantain Skellefteå-pelin kyynärpäätaklauksesta pelikiellon saanut Jan Mursak

Kärppien kovassa lohkossa jokaisella pisteellä on iso merkitys ja sunnuntai-iltana Raksilassa CHL-pisteistä edessä on erityisen kova taistelu.

1. erä

Sveitsin mestari Bernillä oli ehkä kesältä takana pitempi valmistautumisjakso kuin Kärpillä, mutta kentällä se ei näkynyt millään tavalla. Kärpät oli Raksilassa ottelun avauserässä selvästi vieraita edellä ja peli pyöri pitkät pätkät keltapaitaisten vieraiden puolustuspäässä.

Kärpät siirtyi johtoon jo ensimmäisessä vaihdossa Michal Kristofin iskettyä paluukiekon maaliin Jesse Puljujärven vahvan nousun myötä. Syöttöpisteet maaliin kirjasivat Puljujärvi ja Mika Pyörälä.

Jesse Puljujärvi murtautui laidasta maalipaikkaan ja Michal Kristof iski kiekon sisään.
Video: MTV

Bern ei saanut Kärppien päähän pitkiä pyörityksiä alkuunkaan. Oululaiset sen sijaan laittoivat hyökkäyspäässä melkoisen myllyn päälle useaan otteeseen.

Vieraiden paras paikka tuli erän viimeisellä minuutilla, kun Andrew Ebbet, joka pääsi yrittämään metristä Patrik Rybarin ohitusta. Ebbetin laukaus viuhui kuitenkin yli.

Kärpät sai erän aikana hakea lisäosumia kerran myös miesylivoimalla, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta maalia ei nähty.

2. erä

Toinen erä ei ollut kotijoukkueella avauserän veroinen. Bern sai tarvitsemansa kavennuksen nopeasti, kun jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen avauserässä laatupaikan tuhrinut Ebbett onnistui ohittamaan Patrik Rybarin.

Erän puolivälissä Bern sai kokeilla myös ylivoimaa, kun Jakub Krejcik otti estämisjäähyn.

Enempää maaleja erässä ei nähtykään. Maalivahtien torjunnat kahden erän jälkeen kirjataan Rybar 13, Pascal Caminada vieraiden maalilla kahdeksan. Caminada joutui torjumaan toisessa erässä vain kertaalleen.

Kärpille jäi paljon parannettavaa päätöserään. Bern pystyi nostamaan tasoaan toiseen erään, pystyykö Kärpät parantamaan pari piirua jälleen päätöserään?

3. erä

Kärpät ei saanut pelistä kunnolla kiinni päätöserän alussakaan. Bern painoi paineen oululaisten puolustuspäähän ja värkkäsi lopulta tasoituksen viiden minuutin pelin jälkeen. Komean osuman viimeisteli Mathias Bieber.

Kärpät pääsi pari minuuttia myöhemmin ylivoimalle, kun vieraiden maila kopsahti Radek Koblizekia naamaan. Kotijoukkueen ylivoima ei toiminut alkuunkaan. Myös Bern sai kokeilla pakkopeliä, mutta tulos oli yhtä heikko.

Kärpät pääsi erän lopulla vielä kerran ylivoimalle, kun Bernin Vincent Praplan sai pikkukakkosen pelin viivyttämisestä lyötyään kiekon kattorakenteisiin. Maalia ei kuitenkaan syntynyt.

Jatkoaika

Mark Arcobello ratkaisi voiton jatkoajalla.
Video: MTV

Kärpät hävisi ottelun jatkojalla. Lähes koko jatkoajan kiekkoa pitänyt Bern ratkaisi voiton Mark Arcobellon osumalla.

Voitto kirjattiin Bernille loppulukemin 2-3.