Kar­mai­se­van liuk­kaat tiet se­koit­ti­vat lii­ken­net­tä Oulun seu­dul­la: Useita pieniä ko­la­rei­ta, raskas lii­ken­ne jumissa ram­pil­la ja bus­si­lii­ken­ne myö­häs­sä

Lauha sää ja vesisade aiheuttivat liikennekaaoksen Oulun keskustassa torstaina iltapäivällä. Tiet olivat peilijäällä, ja jään pinnalla kellui vesikerros.

Oulussa sattui useita ulosajoja torstain liukkaassa kelissä. Liukkaus on jumittanut liikennettä myös Aleksanterinkadulla Pokkitörmän kohdalla. Bussit ovat jumittuneet liukkaalle Torikadulle Oulun keskustassa. Useita rekkoja on jumissa Poikkimaantiellä.
Oulussa sattui useita ulosajoja torstain liukkaassa kelissä.
Oulussa sattui useita ulosajoja torstain liukkaassa kelissä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Lauha sää ja vesisade aiheuttivat liikennekaaoksen Oulun keskustassa torstaina iltapäivällä. Tiet olivat peilijäällä, ja jään pinnalla kellui vesikerros.

Liikenne ruuhkautui keskustassa pahoin, ja kaupungissa sattui useita onnettomuuksia. Poliisin ja pelastuslaitoksen mukaan vakavilta loukkaantumiselta kuitenkin vältyttiin.

– Tieltä suistumisia ja peltikolareita on tullut eripuolilta kaupunkia tavallista enemmän, sanoi vanhempi konstaapeli Joni Tero poliisin johtokeskuksesta Oulusta.

Tero kertoi, että kolareita alkoi tulla poliisin tietoon kello kolmen aikaan eli samoihin aikoihin, kun työpäivät päättyivät ja iltapäiväliikenne vilkastui.

Päivystävä palomestari Hannu Timonen pelastuslaitokselta kertoi, että Koskelantiellä yksi auto päätyi katolleen tien sivuun. Yliopistonkadulla sattui puolestaan kahden onnettomuus. Kummassakin tapauksessa autossa olleiden kunto tarkastettiin.

Sekä tieliikennekeskus että Ilmatieteen laitos varoittivat huonosta ajokelistä Pohjois-Pohjanmaalla.

Jäiset tiet aiheuttivat ongelmia erityisesti raskaalle liikenteelle. Oulun tieliikennekeskus kertoi noin kello 15.45, että Oulun Poikkimaantiellä oli jumissa useita raskaita ajoneuvoja. Rekat olivat jääneet Äimäraution suuntaan tulevalle rampille, ja se jouduttiin sulkemaan liikenteeltä. Tilanne oli ohi noin kello 16.

Kalevan tietojen mukaan joukkoliikenteelle tarkoitettu Torikatu ruuhkautui iltapäivällä pahoin, sillä yksi linja-auto oli jumittunut Torikadulle Suomen Pankin kohdalle ja jonossa oli useita pohjoisen suuntaan meneviä linja-autoa.

Bussit ovat jumittuneet liukkaalle Torikadulle Oulun keskustassa.
Bussit ovat jumittuneet liukkaalle Torikadulle Oulun keskustassa.
Kuva: Lukija

Oulun joukkoliikenne tiedotti, että jotkin vuorot olivat torstaina myöhässä ja osa vuoroista saattoi jäädä ajamatta poikkeuksellisen liukkaan ajokelin vuoksi. Ongelmat joukkoliikenteessä alkoivat iltapäivällä kolmeen aikaan.

Myös Oulun seudun takseilla kesti kauan selvitä paikasta toiseen torstain liukkaalla kelillä.

Nelostiellä useita ajoneuvoja jumissa

Ajokeli on erittäin huono myös isommilla teillä. Torstaina iltapäivän ja illan aikana Nelostie oli suljettu liikenteeltä ainakin kolmessa kohdassa Oulun eteläpuolella.

Myös Kasitiellä Limingassa raskas ajoneuvo kaatui iltapäivällä. Raskaan ajoneuvon nostotyöt alkoivat kello 17.30, ja työt jatkuivat neljän tunnin ajan. Tie oli suljettu liikenteeltä. Onnettomuuspaikka oli Lahtirannasta 16,5 kilometriä Tikkaperän suuntaan.

Tiellä 22 Muhoksella aloitettiin raskaan ajoneuvon nostotyöt kello 20.30. Liikenne pysäytettiin ajoittain. Tilanne oli ohi kello 23.20.

Katso lukijoiden kuvia torstain liukkaudesta ja jäätyneistä ikkunoista.

Juttua korjattu 14.2. kello 23.41. Nelostie oli poikki Oulun eteläpuolella eikä pohjoispuolella.