Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Kärk­käi­sen ja Fin­lay­so­nin yh­teis­työ jäihin: "Päätös ei ollut helppo ta­lou­del­li­ses­ti"

Suomalainen tekstiilialan yritys Finlayson on päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa Magneettimedia-julkaisun takia.

Juha Kärkkäinen käräjäoikeudessa vuonna 2013.
Juha Kärkkäinen käräjäoikeudessa vuonna 2013.
Kuva: Liisa Lehto-Peippo

Suomalainen tekstiilialan yritys Finlayson on päättänyt lopettaa kaiken yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa Magneettimedia-julkaisun takia. Finlaysonilta todetaan, että päätöksen takana ovat eettiset ja yhtiön arvoihin liittyvät syyt.

- Tavaratalo Kärkkäisen omistajat ovat Magneettimedia-julkaisun takana. Tämä julkaisu levittää vastenmielistä ja ahdasmielistä propagandaa. Päätös ei ollut helppo taloudellisesti, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila harmittelee.

Kurttilan mukaan yhteistyötä on mahdotonta jatkaa yritysten radikaalisti poikkeavien arvomaailmojen takia.

- Haluamme, että suomalaisissa kodeissa sallitaan enemmän kuin tuomitaan ja erilaisuus nähdään rikkautena, ei rikoksena. Suurin osa suomalaisista on kanssamme samaa mieltä tässä asiassa.

Magneettimedia-lehdestä on tehty rikosilmoitus Oulun poliisilaitokselle 20. päivä. Rikosnimikkeenä on kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Magneettimedia-lehden aiempi päätoimittaja Juha Kärkkäinen tuomittiin sakkoihin lehden kirjoitusten vuoksi samasta rikosnimikkeestä.

Kärkkäinen ei ole enää lehden päätoimittaja eikä J. Kärkkäinen Oy enää julkaise lehteä. Nykyisin lehden päätoimittaja on Markku Juutinen, ja sitä julkaisee kansallissosialistiseen Kansalliseen Vastarintaan yhteydessä oleva Pohjoisen Perinne ry.

Juutinen kuitenkin kiisti alkuviikolla Ylelle olevansa lehden vastaava päätoimittaja vaikka Magneettimedian nettisivuilla näin kerrotaan. Magneettimedian nettisivujen mukaan Juha Kärkkäinen on yhä avustanut paperilehden tekemisessä.