Kar­ja­sil­lan kirk­ko­kuo­ro on vuoden mu­siik­ki­ryh­mä

Suomen Kirkkomusiikkiliitto on valinnut vuoden 2021 musiikkiryhmäksi Karjasillan kirkkokuoron Oulusta. Tunnustus annettiin kuorolle monipuolisesta ja pitkäjänteisen aktiivisesta toiminnasta.

Tavallisesti kuoro avustaa messuissa noin kerran kuukaudessa. Vuodesta 2015 lähtien kuorolaiset ovat 3-4 henkilön ryhmissä avustaneet Karjasillan alueen hoivakodeissa pidetyissä hartauksissa. Hoivakotitilaisuuksia kertyy vuodessa peräti 40–50 kappaletta.

Kuorossa on kolmisenkymmentä laulajaa, joista monet ovat olleet mukana jo vuosikymmeniä.

Kuoronjohtaja, kanttori Juha Soranta osoittaa tunnustuksen erityisesti kuorolaisille, joita hän kehuu sitoutuneiksi ja motivoituneiksi.

– Toiminta on sisältä lähtevää aitoa tekemistä, jossa keskiössä on paitsi yhdessä laulaminen myös lähimmäisten auttaminen. Aivan erityisesti olen iloinnut lauluvierailuista hoivakoteihin, minkä kuorolaiset ovat ottaneet sydämen asiakseen. Näen ryhmän toiminnan hyvin arvokkaana, Soranta sanoo Oulun seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Vuoden musiikkiryhmä -nimitykseen kuuluu 500 euron stipendi sekä 1 000 euron varaus musiikkiryhmän ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan.