Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kan­to­lat vuok­ra­si­vat tilan su­ku­pol­ven­vaih­dok­sen sijaan ja kuu­lu­vat muu­ta­man pro­sen­tin vä­hem­mis­töön – Asian­tun­ti­ja: "Siinä jou­du­taan luo­pu­maan monesta muus­ta­kin asiasta kuin työstä"

Tilan vuokraaminen kokonaan on harvinaista Suomessa. Harvinaista on sekin, että vuokraaminen toteutetaan sukupolvenvaihdoskaupan sijaan.

Annika ja Henri Kantolan myötä tila on kehittynyt ja kasvanut. Alkuperäiseen lehmämäärään verrattuna määrä on tuplaantunut ja koko karjan määrä on lähes kolminkertaistunut.
Annika ja Henri Kantolan myötä tila on kehittynyt ja kasvanut. Alkuperäiseen lehmämäärään verrattuna määrä on tuplaantunut ja koko karjan määrä on lähes kolminkertaistunut.
Kuva: Mikko Halvari

Kuusamolaisen Ahon tilan väki Vuotungissa on vaihtunut vuoden alusta. Lypsylehmiä ja välitysvasikoita hoitaa nyt Henri Kantola, 28, ja Annika Kantola, 27. Nuoret Kantolat asuvat tilan yhteydessä olevassa talossa. Vanhempi polvi puolestaan muutti muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan taloon, jonka nuorempi polvi osti omaksi kodikseen kaksi vuotta sitten.

Poikkeuksellista tapauksessa on se, että sukupolvenvaihdoksen sijaan aviopari on alkuun vuokrannut tilan Henrin vanhemmilta.

– Sukupolvenvaihdosta on suunniteltu jo monta vuotta, mutta se näyttää siirtyvän aina. Nyt alettiin taas viime vuoden marraskuussa miettiä, että se pitäisi tehdä. Tuntui kuitenkin, että sen kanssa tulee niin kiire, kun siinä on monenlaista selvittelyä. Jostain vain tuli sitten idea, että voisihan sitä aloittaa vuokraamallakin, Henri Kantola taustoittaa.

Vuokrasopimukseen kuuluvat koneet ja tilat.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.