Kan­san­edus­ta­ja Se­bas­tian Tynk­ky­nen aikoo va­lit­taa sak­ko­tuo­mios­taan

Oululainen kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) aikoo valittaa tuoreesta tuomiostaan.

-
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oululainen kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) aikoo valittaa tuoreesta tuomiostaan. Hänet tuomittiin viime viikolla 50 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Tynkkysen tyytymättömyyden ilmoitus saapui käräjäoikeuteen tämän viikon maanantaina. Tyytymättömyyden ilmoituksella käytännössä varataan mahdollisuus tehdä oikeuden päätökseen varsinainen valitus.

Tuomioon johtanut Facebook-päivitys käsitteli islamia ja terrorismia. Facebook-päivityksessä oli kuvia terrorististen iskujen tekijöistä. Tynkkysen kirjoittamassa kuvatekstissä sanotaan muun muassa "heitä yhdistää yksi asia: he kaikki palvelevat Allahia".

Oulun käräjäoikeuden mukaan Tynkkysen some-kirjoituksissa panetellaan tai solvataan islaminuskoa tunnustavaa  ihmisryhmää.

– Kysymyksessä olevan kaltaiset lausumat ovat omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja mahdollisesti jopa vihaa niiden kohteena olevaa ryhmää vastaan, oikeus totesi.

Tynkkynen toimi kirjoitusten aikaan Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana. Käräjäoikeuden mukaan on tärkeää, että poliitikot eivät puheillaan ruoki suvaitsemattomuutta.

– Rasistista syrjintää ja ulkomaalaisvihaa tulee vastustaa niiden kaikissa muodoissaan niin pitkälle kuin mahdollista ja silloinkin, kun ei ole kehotettu ryhtymään mihinkään tiettyyn väkivaltaiseen tai muutoin rikolliseen tekoon, tuomiossa todettiin.

Tynkkynen kiisti syyllistyneensä rikokseen ja sanoi olevansa erittäin tyytymätön Oulun käräjäoikeuden ratkaisuun.

Tynkkynen on aiemminkin syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Vuonna 2017 hän sai 50 päiväsakkoa sekä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan että uskonrauhan rikkomisesta.

Kommentointi uutiseen on päättynyt.