Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Kan­san­edus­ta­ja Kärnän Twit­ter-kir­joi­tuk­set ete­ne­mäs­sä syy­te­har­kin­taan – arveli oi­keus­op­pi­neen saat­ta­neen osal­lis­tua vih­rei­den kan­nan­oton laa­ti­mi­seen

Valtiosääntöoikeuden professori jätti tutkintapyynnön Mikko Kärnän some-kirjoituksista. Seuraavaksi niihin ottaa kantaa syyttäjä.

MIkko Kärnän twiittailua arvioi seuraavaksi syyttäjä.
MIkko Kärnän twiittailua arvioi seuraavaksi syyttäjä.

Kansanedustaja Mikko Kärnää (kesk.) koskeva esitutkinta on etenemässä syyteharkintaan. Esitutkinta käynnistyi valtiosääntöoikeuden professorin Tuomas Ojasen viime joulukuussa jättämästä rikosilmoituksesta.

Ojanen teki rikosilmoituksen Kärnän Twitterissä julkaisemasta päivityksestä, joka liittyi eduskunnassa tuolloin käsiteltyyn ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ministerivastuuseen al-Hol-asiassa.

Rikoskomisario Markku Silén Helsingin poliisista vahvistaa, että tutkinnassa ollut, kansanedustajan joulukuisesta Twitter-kirjoituksesta jätetystä rikosilmoituksesta käynnistynyt tutkinta on etenemässä syyteharkintaan, jos asianomistaja ei peru vaatimuksiaan. Silén ei kommentoi jutun asianosaisten henkilöllisyyksiä.

Ojanen sanoo, ettei aio perua vaatimuksiaan jutussa, mutta ei kommentoi keskeneräistä asiaa laajemmin. Hän kertoi Lännen Median jutussa viime viikolla, että asiaa on tutkittu epäiltynä kunnianloukkauksena ja että häntä on kevään aikana kuultu asianomistajana.

Myös Kärnä pidättäytyi tuolloin kommentoinnista toteamalla, että viranomaiset tekevät nyt työtään.

"Kuka kirjoitti vastalauseenne mietintöön?"

Ojasen mukaan Kärnä esitti valheellista tietoa vihjaamalla Ojasen osallistuneen perustuslakivaliokunnan vihreiden jäsenten jättämän vastalauseen laatimiseen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.