Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kan­sal­li­sen pu­he­kil­pai­lun voitto Oulun Ter­va­por­va­rien Nuor­kaup­pa­ka­ma­ril­le

Palkinnot jaettiin Nokia arenalla Tampereella.
Palkinnot jaettiin Nokia arenalla Tampereella.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin Kirsi Pajamäki voitti kansallisen erittäin kovatasoisen Sanan säilä -puhekilpailun ja vuoden 2021 puheenjohtaja Timo Huotari sai kunniamaininnan paras puheenjohtaja -kategoriassa.

Yli 700 nuorkauppakamarilaista kokoontui viikonloppuna 22.–24. huhtikuuta Suomen nuorkauppakamarien kansalliseen vuosikokoukseen Tampereelle kouluttautumaan, verkostoitumaan ja tekemään päätöksiä. Lauantaina Nokia Arenalla järjestetyssä gaalassa palkittiin ansioituneita nuorkauppakamarilaisia.

Nuorkauppakamaritoiminnassa puhekilpailut ovat ennen kaikkea mahdollisuus kehittyä puhujana ja esiintyjänä. Kilpailuihin valmistaudutaan koulutusten ja valmennusten avulla.

– Voitto on harjoittelun, palautteen ja ennen kaikkea tiimityön tulosta! Matkan varrella olen tutustunut huippuihin tyyppeihin ympäri Suomen ja saanut erinomaista oppia sekä eväitä puhe- ja esiintymistaitoihin. Juuri niitä taitoja, joita tarvitaan työnhaussa, myynnissä, markkinoinnissa ja verkostoitumisessa, oikeastaan missä tahansa työssä, kertoo Pajamäki.

Suomessa puhekilpailun alue- ja kansallisiin kilpailuihin valitaan osallistumaan vuosittain yhteensä noin 50 henkilöä. Kansallisessa kilpailussa kisa käydään aluevoittajien välillä ja voittaja pääsee edustamaan Suomea Eurooppa-kokoukseen. Tänä vuonna puhekilpailun teemana oli tulevaisuustaidot ja tulevaisuusagenttina toimiminen.

Juttua muokattu klo 18.32: Korjattu otsikkoon Tervaporvarien Nuorkauppakamari. Aiemmin otsikossa luki Oulun Nuorkauppakamari.