Luonnonsuojelu: Yli sata heh­taa­ria kei­das­aa­pa­suo­ta suo­jel­tiin Oulussa

Kolumni: Se tärsky oli lo­pet­taa pyö­räi­lyn al­kuun­sa, mutta toisin kävi

Kan­sain­vä­li­nen jää­kiek­ko­liit­to päätti: Val­ko-Ve­nä­jäl­lä ei pelata miesten MM-jää­kiek­koa – Latvian ul­ko­mi­nis­te­ri: Olemme val­mii­ta har­kit­se­maan koko kisojen isän­nöi­mis­tä

Kansainvälistä jääkiekkoliittoa johtavan Rene Faselin toiminta on joutunut kovan arvostelun kohteeksi. Fasel muun muassa tapasi lämpimissä merkeissä Valko-Venäjän itsevaltaista johtajaa Aleksandr Lukasenkaa.
Kansainvälistä jääkiekkoliittoa johtavan Rene Faselin toiminta on joutunut kovan arvostelun kohteeksi. Fasel muun muassa tapasi lämpimissä merkeissä Valko-Venäjän itsevaltaista johtajaa Aleksandr Lukasenkaa.
Kuva: NIKOLAI PETROV / POOL

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics kiitti kansainvälisen jääkiekkoliiton päätöstä siirtää miesten MM-kisat pois Valko-Venäjältä. Rinkevics sanoi tviitissään, että päätös on oikea merkki siitä, että urheilua ei käytetä autoritaaristen hallintojen eduksi.

– Latvia pitää kiinni sitoumuksistaan ja on valmis arvioimaan koko MM-kisojen isännöimistä, Rinkevics kirjoitti.

Päätöstä kiitti myös Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja, jonka mukaan valkovenäläisten ääntä on nyt kuultu.

– Tämä on erittäin viisas toimi, tukea ihmisoikeuksia ja reilua urheilua, eikä tehdä yhteistyötä Valko-Venäjän hallinnon kanssa.

"Odotettu ja oikea päätös"

Suomessa urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) piti myös ratkaisua oikeana.

Hän kiitti tviitissään Kalervo Kummolaa ja Jääkiekkoliittoa hyvästä yhteistyöstä ja linjakkuudesta asian edistämiseksi.

Kiitokset Kummolalle antoi myös pääministeri Sanna Marin (sd.), joka tviittasi päätöksen olleen odotettu ja oikea.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) oli Ylen haastattelussa samaa mieltä ministerikollegoidensa kanssa.

– Päätös oli varmasti oikea ja tunnustusta pitää antaa Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajalle Kalervo Kummolalle. Hän ollut hyvin systemaattinen ja nähnyt uhat, jos kisat annettaisiin Valko-Venäjälle, Haavisto sanoi.

Kisojen järjestäminen olisi lähettänyt väärän viestin maailmalle ja maata itsevaltiaasti hallitseva Aljaksandr Lukashenka olisi käyttänyt kisoja propagandassaan hyväksi, Haavisto totesi. Muutkin EU-maiden ulkoministerit ovat Haaviston mukaan samaa mieltä.

18.1. kello 19.53: Uutista päivitetty kauttaaltaan.