Mainos

Kan­nat­taa vas­ta­ta, kun Jorma soittaa – hän aloitti Poh­jois-Poh­jan­maan Yrit­tä­jien jä­sen­koor­di­naat­to­ri­na

Jorma Inkeröinen aloitti Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien jäsenkoordinaattorina

Jorma Inkeröisen mukaan jäsenasioissa riittää työnsarkaa, mutta hän on innoissaan siitä, että aluejärjestö luottaa hänen tapaansa toimia.
Jorma Inkeröisen mukaan jäsenasioissa riittää työnsarkaa, mutta hän on innoissaan siitä, että aluejärjestö luottaa hänen tapaansa toimia.
Kuva: Maija Pylväs

Kun puhelimen näytöllä vilkkuu Jorma Inkeröisen numero, kannattaa painaa vihreää. Toistakymmentä vuotta yrittäjäjärjestötyötä tehnyt Inkeröinen on kiinnitetty nyt Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien (PPY) asioiden hoitamiseen – tärkeimpänä tehtävänään uusien jäsenten hankkiminen. Puhetta miehellä piisaa ja yrittäjien asioista puhuessaan hän tuntuu olevan omimmillaan.

”Olen yhteydessä yrittäjiin, jotka eivät vielä ole yhdistyksen jäseniä ja kerron heille toiminnastamme. Kun huomaan jonkun uuden yrityksen, tuntosarveni heräävät, että onkohan tuo vielä jäsen”, tammikuussa työt aloittanut Inkeröinen kertoo.

Pääosin Inkeröinen työskentelee Oulussa, mutta tarkoitus on jalkautua aktiivisesti paikallisyhdistysten pariin.

”Paikallisyhdistysten suositukset ja vinkit ovat tärkeitä. He tietävät parhaiten oman alueensa yritysasiat.”

Edunvalvonta ja neuvonta parasta antia

Inkeröisen mukaan tärkeimmät syyt kuulua yrittäjäjärjestöön ovat valtakunnallinen ja alueellinen edunvalvonta, kattava maksuton neuvontapalvelu sekä tietysti verkostoituminen.

”Meillä PPY:llä alueelliset neuvontapalvelut ovat tärkeässä roolissa. Moni aloitteleva yrittäjä tarvitsee heti alussa neuvoja, oppia ja koulutusta. Onkin tärkeää päästä heti kerralla oikeaan verkostoon mukaan. Tietysti jäsenenä saa paljon etuja ja alennuksia myös.”

Eläkkeellä olevalla Inkeröisellä on työkokemusta omien sanojensa mukaan juoksupojasta toimitusjohtajaan. Yrittäjänä hän on toiminut yhteensä kymmenisen vuotta. Vaikka mies on Lapista kotoisin, PPY:n hän kokee omakseen.

”Sanoin jo aikoinaan liittyessäni Kiimingin yrittäjiin, että tästä järjestöstä on minulle monenlaista hyötyä ja tähän kannattaa liittyä. Monella on väärä käsitys siitä, että liittyessään yhdistykseen pitäisi alkaa hirveän aktiiviseksi. Ei tarvitse välttämättä kiertää kokouksissa, vaan voi hyödyntää jäsenyyttä omalla tavallaan. Ainahan siitä toki hyötyy enemmän, jos lähtee tapahtumiin mukaan.”

Yhteystiedot:
Jorma Inkeröinen
Jäsenkoordinaattori
jorma.inkeroinen@yrittajat.fi
050 430 9553