Myrsky: Puita kaatui ih­mis­ten päälle Oulussa

JUURI NYT: Raju uk­kos­kuu­ro pyyh­käi­si Oulun yli – kes­kus­tas­sa kadut tul­vi­vat ja puut kat­kei­li­vat, katso kuvat

Kanada vei jää­kie­kon olym­pia­kul­lan näy­tös­tyy­liin

Kanada voitti Ruotsi olympiafinaalissa maalein 3-0.

Kanadan joukkue juhli voittoa ottelun jälkeen. Chris Kunitz tuuletti kolmatta maaliaan.
Kanadan joukkue juhli voittoa ottelun jälkeen.
Kanadan joukkue juhli voittoa ottelun jälkeen.
Kuva: ANATOLY MALTSEV

Kanada on voittanut jääkiekon miesten olympiaturnauksen Sotshin talvikisoissa. Se kukisti loppuottelussa Ruotsin 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).

Voitto alkoi häämöttää Kanadalle toisen erän lopussa, kun Sydney Crosby karkasi läpiajoon ja teki tilanteeksi 2–0. Ennen maalia Ruotsin puolustaja Jonathan Ericsson menetti kiekon Crosbylle, joka harhautti maalivahti Henrik Lundqvistin.

Jonathan Toews oli avauserässä vienyt Kanadan 1–0-johtoon. Chris Kunitz ampui päätöserässä 3–0. Sekä Toews, Crosby että Kunitz tekivät turnauksen avausmaalinsa.

Keskushyökkääjäpulasta kärsinyt Ruotsi koki ennen finaalia takaiskun, kun Nicklas Bäckström jäi dopingrikkeen takia pois.

Kanada hallitsi peliä paikoin näytöstyyliin.

Kanada voitti kisojen kaikki kuusi otteluaan. Se kukisti alkulohkossa Suomen 2–1.

Kanada ja Ruotsi kohtasivat olympiafinaalissa 1994. Ruotsi vei Lillehammerissa kultaa kukistettuaan Kanadan voittolaukauskisan jälkeen 3–2.

Olympiavoitto oli Kanadalle sen historian yhdeksäs. Se uusi olympiakultansa neljän vuoden takaa Vancouverin kotikisoista.

Niissä Crosby ratkaisi finaalin USA:ta vastaan.