Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kanada vei jää­kiek­ko­kau­ka­los­sa taas tik­ka­rin Yh­dys­val­tain suusta – "Pe­la­sim­me tur­nauk­sen parasta pe­liäm­me vä­lie­räs­sä"

Kanada vei jääkiekkokaukalossa taas tikkarin Yhdysvaltain suusta. Pohjoisamerikkalaisjoukkueiden MM-välierässä Kanada piti Latviassa herruuden itsellään ja eteni loppuotteluun kukistamalla Yhdysvallat 4–2.

Loppuminuuteilla maalin päässä olleen Yhdysvaltain takaa-ajon päätti Lukossa Liigaa 2018–20 pelannut Justin Danforth, joka laukoi Kanadalle 4–2 tyhjään maaliin ajassa 59.36.

Kanada on jääkiekossa Pohjois-Amerikassa isoveli, joka kaatoi Yhdysvallat muun muassa olympiafinaaleissa 2002 ja 2010. MM-Latviassa finaalipaikan piti olla katettu Yhdysvalloille, joka on parin viikon ajan ihastuttanut Riiassa nopealla pelillään.

USA:lta onnistunut haasto: Kanadan ylivoimamaali hylätään paitsion takia
Video: MTV

Tehokas tutkapari Mangiapane-Brown

Kanada iski vastustajan kannalta pahimmilla mahdollisilla hetkillä. Calgary Flamesin hyökkääjä Andrew Mangiapane kunnostautui Yhdysvaltain kaatajana iskettyään maalit toisen ja kolmannen erän alkuun.

– Olemme olleet altavastaajia, mutta pelasimme turnauksen parasta peliämme välierässä. Vielä on yksi ottelu jäljellä, Mangiapane ennakoi loppuottelua järjestäjien tv-haastattelussa.

Varsinkin Mangiapanen läpiajosta kolmannen erän avausminuutilla tekemä 3–1-osuma antoi Kanadalle virtaa. Maali oli Mangiapanelle turnauksessa seitsemäs, ja mainion passin antanut Connor Brown kuittasi 11. syöttöpisteensä.

Kylmä suihku jenkkien niskaan! Tulikuuma Kanada-hyökkääjä rankaisi läpiajosta heti 3. erän alkuun
Video: MTV

Kanadan suoritusvarmuutta kuvaa, että se hankki jo viidennen finaalipaikkansa kuudessa viime MM-turnauksessa. Vastaansa se saa loppuottelussa joko Suomen tai Saksan, joiden välieräpeli Riiassa alkaa kello 18.15.

Kanada kasvoi kisoissa mittaa

Historiassaan 26 maailmanmestaruutta voittaneen Kanadan vei MM-välierässä reilun kahden minuutin jälkeen 1–0-johtoon Brandon Pirri. Yhdysvaltain Colin Blackwell tasoitti 1–1:een vajaat kolme minuuttia ennen erän loppua.

Kanada otti 2–1-johdon toisessa erässä ajassa 24.15, kun Mangiapane survoi maalinedustan ruuhkasta kiekon röyhkeästi verkkoon.

Kanadan kapteeni Adam Henrique teki joukkueelleen ylivoimalla kolmannenkin maalin, mutta se hylättiin Yhdysvaltain päävalmentajan Jack Capuanon haaston jälkeen. Videotarkistuksessa näkyi, että maalia oli edeltänyt kanadalaisten paitsio.

USA tulee vielä peliin mukaan: Alexander Chmelevski kaventaa 2-3:een
Video: MTV

Mittaa turnauksen aikana kasvanut Kanada oli suuressa vaarassa karsiutua MM-pudotuspeleistä, kun Suomi kaatoi sen B-lohkossa voittomaalikilpailussa. Kanadan pelasti jatkoon alkulohkon päätteeksi Latvian voittanut Saksa.

Rimaa hipoen pudotuspeleihin edennyt Kanada kaatoi puolivälierissä jatkoajalla Venäjän 2–1.

Juttu päivitetty kauttaaltaan klo 17:00.