Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kalevan ke­vät­seu­ran­ta: Kor­va­sie­ni­kau­si alkaa – sateita kai­vat­tai­siin

Ruokasienestäjien satovuosi alkaa toukokuussa, kun korvasienisato nousee poimittavaksi. Ensimmäisiä sieniä on Pohjois-Pohjanmaalla jo havaittu.

Ruokasienestäjien vuosi alkaa toukokuussa, kun korvasienet nousevat poimittavaksi. Ensimmäisiä sieniä on Pohjois-Pohjanmaalla jo havaittu, mutta pääsatokausi on vielä edessä.

Maasto on monin paikoin hyvin kuivaa, ja sienestäjät varmasti jo toivovat sateita.

Korvasieniä etsiessä kannattaa pitää silmät auki myös laakakorvasienten varalta. Laakakorvasieni on korvasientä muistuttava, maljamainen sienilaji.

Monien mielestä sen ulkonäkö muistuttaa korvaa paljon enemmän kuin tavallisen korvasienen.

Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa korvasienten käsittelystä: korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä vähintään viisi minuuttia per kerta ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.

Myös laakakorvasieni on syötävä, joskaan sen ei maultaan kerrota olevan korvasienen veroinen. Laakakorvasieni on syytä käsitellä korvasienen tavoin.

Lähde mukaan tutkimaan kevään edistymistä. Kerromme valoisan vuodenajan merkeistä luonnossa. Tee havaintoja ja lähetä kuvia Kalevan verkkolomakkeella tai numeroon 13222.


Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.