Oulu: Katso, mistä löytyy Oulun seit­se­män ou­doin­ta muis­to­merk­kiä

Väkivaltarikokset: Hei­nä­pään tapon yritys oli miehen ja naisen välinen vä­ki­val­tai­nen riita

Valmistuneet: Katso am­mat­tiin val­mis­tu­nei­den ni­mi­lis­to­ja

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kalevan ke­bab­ää­nes­tys oli kahden kauppa - voit­ta­jak­si sel­vin­neel­lä Troija Ke­ba­bil­la on kan­ta-asiak­kai­ta toi­ses­sa su­ku­pol­ves­sa

Kaksi ravintolaa nousi selvästi yli muiden Kaleva.fi:ssä järjestetyssä kebabäänestyksessä. Eniten ääniä eli 526 sai Troija Kebab.

Troija Kebab voitti Kalevan Oulun paras kebab -äänestyksen. Troija Kebabin omistaja Bayram Polat kertoo, että kebabin raaka-aineena käytetään suomalaista lihaa.
Troija Kebab voitti Kalevan Oulun paras kebab -äänestyksen.
Troija Kebab voitti Kalevan Oulun paras kebab -äänestyksen.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kaksi ravintolaa nousi selvästi yli muiden Kaleva.fi:ssä järjestetyssä kebabäänestyksessä. Eniten ääniä eli 526 sai Troija Kebab. Toiseksi suosituin ravintola oli Hadia, joka sai 472 ääntä.

Kaikkiaan kyselyyn tuli kahden vuorokauden aikana reilut 1550 vastausta.

Troija Kebabin ja Hadian suosio muihin kebab-ravintoloihin oli murskaava. Äänetyksessä kolmanneksi tuli Göreme, joka sai 57 ääntä.

Neljänneksi eniten suosiota oli Nohadralla ja viidenneksi eniten ravintola Istanbulilla. Kumpikin niistä sai hieman yli 40 ääntä.

Kiitosta kastikkeista ja annoskoosta

Monet kyselyyn vastanneet perustelivat vastauksensa. Troija Kebabin kohdalla moni vastaaja tyytyi kommentoimaan vain, että "Paras" tai "Oulun Paras". Myös isot annokset ja kebabissa käytetyt kastikkeet saavat kiitosta.

Yksi vastaajista nosti Troijan Kebabin Suomen parhaiden kebab-paikkojen kärkeen.

– Satojen vierailemieni suomalaisten kebab-paikkojen joukossa Oulun Troija nousee parhaaksi kaikista. Eiköhän se siis ole myös Oulun paras, hän kirjoittaa.

– Jo vuodesta 1992 annoksien koko, laatu ja ennenkaikkea liha ja kastikkeet ovat pysyneet takuuvarmoina, kirjoittaa toinen.

Myös Hadiaa äänestäneet kehuivat annoskokoa, lihan laatua ja kastikkeiden makua.

– Ehdottomasti laadukkain saamani annos. On kokoa ja erittäin maittava. Asiakaspalvelu on hyvää ja toiminta nopeaa, yksi vastaajista kirjoittaa.

Hadian kohdalla moni kiittelee myös salaatin osuutta annoksessa.

– Aina tuoreet salaatit ja kasvikset, kebab on maultaan ja laadultaan ehdottomasti parasta. Lisäksi annoksen koko on erittäin runsas joka annoksessa, nälkä lähtee varmasti, vastaaja kommentoi.

Asiakkaita Helsingistä asti

Troija Kebabin nykyinen toimitusjohtaja Bayram Polat kertoo, että kebab-ravintolalla on paljon kanta-asiakkaita.

– Osa on sellaisia, jotka ovat käyneet täällä jo lapsena ja tulevat nyt omien lastensa kanssa.

Troija Kebabin omistaja Bayram Polat kertoo, että kebabin raaka-aineena käytetään suomalaista lihaa.
Troija Kebabin omistaja Bayram Polat kertoo, että kebabin raaka-aineena käytetään suomalaista lihaa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Joukko kanta-asiakkaita on puolestaan entisiä oululaisia, jotka kaupungissa vieraillessaan suuntaavat Troija Kebabiin.

– Meille on sanottu, että Troija Kebab pitäisi perustaa myös Helsinkiin, Polat nauraa.

Suosion salaisuudeksi yrittäjä nimeää suomalaisen lihan sekä annoksissa käytetyt kastikkeet, jotka valmistetaan itse ravintolan omilla resepteillä.

Suosituin annos on kebab ranskalaisilla. Toiseksi eniten myydään Emännän erikoista.

– Siihen tulee viipaleperunoita ja aurajuustoa, Polat kertoo.

Kalevan lukijat ovat kertoneet mielipiteensä myös Oulun parhaasta pitseriasta sekä hampurilaisravintolasta.