Mainos

Pai­kal­li­suus on su­per­voi­ma, joka kan­nat­taa ottaa to­sis­saan

Kolmas Polvi on uusi pohjoinen markkinointitoimisto, joka haluaa luoda paikallisymmärryksen kautta ihmisläheisempää ja aidompaa markkinointia.

Kolmas Polvi on uusi pohjoinen markkinointitoimisto, joka haluaa luoda paikallisymmärryksen kautta ihmisläheisempää ja aidompaa markkinointia.

Mikä on sinun supervoimasi?

Siinäpä kysymys, jota uuden pohjoissuomalaisen markkinointitoimisto Kolmas Polvi Oy:n palavereissa ruoditaan yhdessä kaiken kokoisten yritysten kanssa. Heti sen jälkeen, kun on ensiksi keitetty kahvit.

Kolmas Polvi Oy:n toimitusjohtaja on Anna Kärävä.
Kolmas Polvi Oy:n toimitusjohtaja on Anna Kärävä.

Kolmas Polvi on huhtikuussa aloittanut markkinointitoimisto, joka auttaa yrityksiä pääsemään lähemmäksi paikallisia ihmisiä, kertomaan oman tarinansa ja paljastamaan kaikkein suurimmat vahvuutensa – eli lisäämään paikallista kiinnostusta ja haluttavuutta.

Kolmas Polvi Oy:n toimitusjohtaja on Kaleva Median brändi- ja kulttuurijohtajana tutuksi tullut Anna Kärävä.

”Olen tästä todella innoissani. Meillä on mahtava porukka, jolla on laajasti ja monipuolisesti erilaista osaamista. Kolmas Polvi ei ole vain yksi uusi markkinointitoimisto pohjoisessa: meillä on pokkaa puhua paikallisuudesta supervoimana, ja uskon, että sen avulla lunastamme oman paikkamme”, Anna Kärävä sanoo.

Markkinointitoimisto Kolmas Polvi on osa Kaleva Mediaa.

”Olemme jatkossakin asiakkaidemme kokonaisvaltainen markkinoinnin kumppani, mutta eriytämme nyt markkinoinnin suunnittelupalvelut omaan yhtiöönsä voidaksemme palvella paremmin asiakkaidemme tarpeita”, Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen kertoo.

Joka paikan paikallinen markkinointitoimisto

Uuden markkinointitoimiston nimen tarina ulottuu aina vuoteen 1899, jolloin Juho Raappana perusti sanomalehti Kalevan. Sanomalehtikauden jälkeen Kaleva on kasvanut mediatalo Kaleva Mediaksi, ja nyt talon uusi Kolmas Polvi keskittyy paikallisymmärrystä hyödyntävään markkinoinnin suunnitteluun.

Anna Kärävän mielestä paikallisuus jo itsessään on voima, joka kannattaa ottaa tosissaan.

”Paikallisuus on syvällä Kaleva Median identiteetissä, ja sen haluamme ottaa vahvasti mukaan myös Kolmanteen Polveen. Paikallisuus on vastaisku globalisaatiolle. Olen onnellinen, että globalisaation massapöhinässä ihmiset ovat alkaneet kuluttajina kulkea vastavirtaan ja arvostaa yhä enemmän paikallisuutta”, Kärävä sanoo.

”Rohkenen väittää, että ne brändit, jotka pystyvät jalostamaan paikallisen ymmärryksen paikallisesti merkittäviksi markkinointiteoiksi, erottuvat joukosta muita paremmin. Ihmisten lähelle ei pääse, jos ei ymmärrä ihmisten arkea ja elämää. Meillä on pelit ja pensselit paikallisuuden ymmärtämiseen, minkä avulla luomme tarkemman näkemyksen yritysten markkinointiin.”

Anna Kärävä on työskennellyt pitkään viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Hän nostaa rakastamansa alan suurimmaksi edistysaskeleeksi automaation, jonka avulla markkinointia voidaan kohdistaa entistä tarkemmin eri kohderyhmille.

Tärkein asia markkinoinnissa on silti pysynyt vuosikymmenestä toiseen samana.

”Mikään automaatio ei korvaa merkityksellistä ja hyvää sisältöä. Markkinointia tehdään aina ihmisiltä ihmisille”, Kärävä muistuttaa.

”Jos yrityksen markkinoinnissa ei ole sisältö kunnossa eikä markkinointia suunnitellessa ymmärretä, mikä ihmisiä kiinnostaa ja mitä yrityksen kannattaa tuoda esiin, on automaatio yhtä tyhjän kanssa.”

Tärkeintä ei siis ole se, kuinka moni mainoksen näkee, vaan kuinka moneen se kolahtaa.

”Kaikessa maailman hässäkässä ja vilinässä aitous on kaikkein tärkeintä. Aidot, merkitykselliset sisällöt erottuvat muusta massasta. Päälleliimattu ja kliseinen ei kiinnosta pidemmän päälle ketään”, Kärävä sanoo.

Pohjoisessa arvostetaan perusasioita

Miten Kolmas Polvi Oy sitten aikoo päästä lähelle paikallisia ihmisiä?

Apuna käytetään dataa ja tutkimuspalveluita, joista Kaleva Medialla on vuosien kokemus.

Yrityksille tarjottavien tutkimuspalveluiden lisäksi Kaleva Media on toteuttanut jo vuosien ajan Pohjoista Kanttia -tutkimussarjaa, jossa on otettu selvää pohjoissuomalaisten arvoista, asenteista ja kuluttajakäyttäytymisestä. Viimeisin Pohjoista Kanttia käsittelee kriisiajan kuluttajakäyttäytymistä.

”Pohjoista Kanttia -tutkimukset ovat antaneet meille merkittävän pohjan pohjoisen ihmisten sielunmaiseman ymmärtämisessä. Pohjoisessa työtä arvostetaan, mutta ihmisille on tärkeää myös vapaa-aika ja perinteiset arvot, perhe ja luonto. Töitä ei tehdä yötä myöten eikä asioissa hötkyillä niin kuin etelässä”, Kärävä kiteyttää.

Vuoden 2019 Pohjoista Kanttia -arvotutkimuksen mukaan pohjoissuomalaiset nostavat tärkeiksi arvoikseen välittömyyden, vilpittömyyden, rehellisyyden, ahkeruuden ja mutkattomuuden.

Pohjoisessa arvostetaan aitoutta ja pieniä asioita. Täällä ei katsota hyvällä, jos joku on liikaa ollakseen.

”Etelässä vouhotetaan turhaan ja tuhrataan aikaa joutavuuksiin. Pienellä maltilla saisi enemmän aikaan”, yksi tutkimuksen vastaajista luonnehti.

Tutkimuksen mukaan pohjoissuomalaiset ihmiset liittivät paikallisuuteen laadun ja vastuullisuuden. Paikallisuuteen liittyy vastaajien mukaan myös tunne yhteenkuuluvuudesta ja yhteisöllisyydestä.

Anna Kärävän mielestä juuri tästä on kyse, kun luodaan paikallisesti merkittävää markkinointia. Paikallisuus on yhteyden rakentamista ihmisiin.

Paikallisymmärrystä hyödyntävässä markkinoinnissa asiat kohdistetaan oikeille ihmisille, oikeassa paikassa, oikealla tavalla.

”Me emme myy tuotteita ja palveluita, me myymme paikallisuuden ymmärtämistä ja massasta poikkeavia markkinointitekoja. Työstämme tiedon perusteella oivalluksia, joiden avulla yritys voi päästä lähemmäksi ihmisiä ja olla paikallisesti halutumpi”, Kärävä sanoo.

”Pohjoinen on meille luonteva maaperä, mutta tämä sama metodi toimii skaalattuna ihan missä tahansa: voimme soittaa vaikka Mäntsälään ja kertoa, että meillä on täällä työkalut syvälliseen paikallisuuden ymmärtämiseen, haluatteko että tehdään teillekin merkityksellistä markkinointia näitä työkaluja hyödyntäen.”

Pohjoinen on pullollaan sankareita, joista moni ei tiedä vielä juuri mitään. Kolmas Polvi haluaa auttaa niin pieniä kuin suuriakin yrityksiä kertomaan ylpeänä oman tarinansa ja toteuttamaan paikallisesti merkittäviä markkinointitekoja.

Sankariteko voi olla pieni tai suuri. Sankaritarina koskettaa, innostaa, inspiroi ja ihastuttaa.

Mutta mitkä ovat Kolmas Polvi Oy:n omat supervoimat?

”Meidän strateginen kyvykkyys, luovuus, uteliaisuus, rohkeus, huumorintaju – ja tietysti hiton hyvä pokka”, Anna Kärävä sanoo ja purskahtaa nauruun.

Mitä paikallisuus uuden markkinointitoimiston mielestä on? Tutustu Kolmannen Polven ajatuksiin osoitteessa kolmaspolvi.fi.

Kolmas Polvi Oy
-

Kolmas Polvi on uusi markkinointitoimisto pohjoisesta. Markkinointitoimisto tarjoaa kattavat markkinoinnin palvelut paikallisymmärrystä hyödyntäen. Kolmannessa Polvessa työskentelee reilu 20 markkinoinnin ammattilaista eri pohjoisen paikkakunnilla. Kolmas Polvi on osa Kaleva Mediaa ja yhtiön päätoimipaikka on Oulussa.

-